براساس نظر متخصصان، مصرف اندازه گروه نان و غلات، گوشت و حبوبات ، سبزیجات و میوهها به سلامتی و داشتن سیستم ایمنی قوی کمک میکند. بدن ما روزانه نیاز به دریافت دو واحد از گروه گوشتها و حبوبات دارد که این مقدار از طریق مصرف گوشت سفید و قرمز، عدس، لوبیا و باقالا تامین میشود. ازجمله مفیدترین و سالمترین منابع دریافت پروتئین و بسیاری از مواد مفید آبزیان هستند.
کامران رضایی توابع؛ عضو هیأت علمی و دانشیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در گفتوگو با ایبنا، درباره فواید استفاده از پروتئین و مواد غذایی مفید موجود در آبزیان برای تقویت سیستم ایمنی بدن، بیان کرد: میکرواِلمانهای غذایی شامل عنصرهای کمیاب یا وجود اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه که بهصورت بهینه در بدن آبزیان وجود دارد، بهطور کلی باعث تقویت و افزایش ایمنی عمومی بدن میشوند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ویروس کرونا از آبزیان نیز به انسان منتقل میشوند، گفت: آبزیان یک سری بیماریهای ویروسی مختص خود دارند، ولی تاکنون بیماری ویروسی مشترک قابل انتقال از آبزیان به انسان مشاهده و گزارش نشده، ولی چند بیماری باکتریایی قابل انتقال از آبزیان به انسان شناسایی شده است. لذا آبزیان از این لحاظ خطری برای انسان بهویژه در شرایط فعلی ندارند. اما وقتی ماهی صید و دست به دست میچرخد تا به دست مصرفکننده برسد، امکان آلوده شدن در این مسیر و خطر انتقال ویروس وجود دارد.
مترجم کتاب «تکثیر و پرورش آبزیان دریایی و لبشور»، ادامه داد: در وضعیت شیوع کرونا، عرضه ماهی و میگوی خام در محلی مثل بازار ماهیفروشان خطرناک است. بهتر است در شرایط فعلی محصولات شیلاتی بهصورت فراوری شده مانند تُن ماهی یا دودی شده، عرضه شود. در صورت تمایل به خرید ماهی خام و تازه باید نکات ایمنی در هنگام خرید و انتقال ماهی به منزل به دقت رعایت شود و ماهی نیز بهصورت دقیق و درست تمیز و طبخ شود.
نویسنده کتاب «تکثیر و پرورش میگوی دریایی» اظهار کرد: در وضعیت کنونی صید و عرضه مکانیزه محصولات شیلاتی توصیه میشود که در این حالت خطر انتقال ویروس کمتر خواهد بود. شاید این وضعیت موقعیتی برای رفتن به سمت صید مکانیزه بهجای صید سنتی باشد که هم از نظر اقتصادی و هم بهداشتی بهصرفه خواهد بود.
نظرات