بابایی با اشاره به رشد افسارگسیخته موسیقیهای ناهنجار در جامعه امروز افزود: بهعنوان دغدغه شخصی در این مجموعه سعی شده است موسیقیهای اصیل ایرانی شناسایی و گردآوری شود. در همین راستا به همراه یکی دیگر از همکاران، خانم پروین رضوی، استاد آواز بانوان در مشهد، به فکر دستهبندی ترانههای اصیل ایرانی که تقریبا در سطح کشور تاکنون مورد مشابهی ندارد، افتادیم.
وی با بیان اینکه در موسیقی سنتی کشور از بنان تا شجریان افرادی زیادی بودهاند که در دستگاههای مختلف آواز خواندهاند، گفت: تشخیص اینکه هر یک از آوازهای خوانندگان در کدامیک از دستگاههای پنجگانه خوانده شده است، موضوعی پراهمیت برای هنرجویان، اساتید موسیقی و نوازندگان است که حتی با جستجو در اینترنت نیز با این مشکل مواجه هستیم که برای بسیاری قطعهها دستگاه اشتباهی نامگذاری شده است.
این هنرمند نیشابوری یادآوری کرد: برای تهیه این مجموعه طی یک سال و نیم به همه آوازها دقیق گوش دادیم و نهایتا مجموعهای را ارائه کردیم که در آن اکثر آوازهای نامآشنای سنتی بهترتیب دستگاه آن دستهبندی شده است.
بابایی افزود: مجموعه دوجلدی «ترانههای هزاردستان» شامل هفت دستگاه و پنج آواز ایرانی است که بیش از 641 ترانه در این دستهبندیها گنجانده شده و توسط انتشارات کتاب یار مهربان به چاپ رسیده است. تعداد تکرار نغمات هر ترانه با عددهایی مشخص شدهاند و تعداد صفحات دوجلدی 704 صفحه است و این ترانهها با ذکر آهنگساز، شاعر، خواننده و ذکر نمایه آهنگساز برای مخاطبین و خوانندگان قید شده است.
به گفته این هنرمند نیشابوری، دریافت و خرید این مجموعه از طریق نشانی تلگرامی @taranehezardastan امکانپذیر است.
سعید بابایی نقاش و نوازنده سه تار نیشابوری، سالها است با دغدغه حفظ موسیقی اصیل کشورمان فعالیت میکند. او از سال 62 یادگیری سهتار را آغاز کرده است و امروز یکی از اعضای فعال انجمن موسیقی مشهد به شمار میرود.
نظر شما