با تعطیلی مراکز کانون، فعالیت آنها در بستر فضای مجازی پیگیری شد
وی با اشاره به شرایط ناشی از شیوع کووید 19، افزود: فرصت، امکانات و منابعی که در اختیار داریم، باید نقش کلیدی خود را در توسعه توانمندیهای نسل کودک و نوجوان ایفا کنند؛ از این رو، با وجود تعطیلی مراکز کانون، فعالیتها در بستر فضای مجازی پیگیری شد و بر این اساس، ابتدا مربیان استان در قالب پیک امید مجازی که فعالیت و تولید اثر در آن اختیاری بود، بهصورت جدی و فعال ظاهر شدند و سپس در قالب شیوهنامههای ابلاغی ستاد در همان بستر اجرا شد که همچنان تداوم دارد.
موفقیت 20 کودک اردبیلی عضو کانون در فستیوالهای بینالمللی
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل با تأکید بر اینکه دانش، تخصص و تجربه ارزشمند مربیان و کارکنان ستادی استان در رهنمونسازی نسل کودک و نوجوان به مسیر شکوفایی و مهارتیابی تأثیر بسزایی داشته است، گفت: در دورهای که ناگزیر در آن قرار گرفتهایم، ارتباط مربیان و مراکز فرهنگی - هنری کانون با کودکان مستقیم و رو در رو نبود اما برای ترویج و توسعه و تداوم فرهنگ کتابخوانی در میان جامعه هدف، این امکان را از طریق پیک امید مجازی فراهم کردیم تا در همه جا به فعالیتها و کتابهایی با معیارهای هنری و ادبی بالا دسترسی داشته باشند؛ موفقیتهای فرزندان استان در زمینههای مختلف، جشنوارهها و مهروارههای ملی و کشوری هم حاکی از این امر مهم است که کار به شکل مطلوب و درستی انجام شده است.
وی ادامه داد: موفقیت کشوری در واحدهای ارزیابی عملکرد و امور مالی، افزایش ۷۶ درصدی درآمدها، افزایش ۵۳ درصد اعتبار، جذب اعتبار از محل دفتر آسیبهای اجتماعی وزارت کشور، تهیه ۶ خودرو و آمادهسازی آنها برای توسعه ناوگان کتابخانههای سیار روستایی و موفقیت ۲۰ کودک و نوجوان عضو کانون در فستیوالها و جشنوارههای معتبر بینالمللی، تنها گوشههایی از تلاش ماندگاری است که در سال 98 صورت گرفت و درصورت عادی شدن اوضاع همچنان ادامه مییابد.
رسالت کتابخانههای سیار ارائه خدمات به مناطق کمبرخوردار است
احدزاده با بیان اینکه کانون پرورش فکری متعلق به جامعه کودک و نوجوان بوده و مناطق کمبرخوردار استان و شهر اردبیل نیز در اولویت ارائه خدمات قرار دارد، افزود: رویکرد اجتماعمحور و مشارکت جامعه محلی بهخصوص دفاتر تسهیلگری با هدف کمک به ارتقای وضعیت فرهنگی و اجتماعی برنامهها، از اولویتهای اصلی این نهاد است؛ از این رو، رسالت اصلی کتابخانههای سیار (روستایی و شهری) و پُستی، ارائه خدمات در مناطق کمتر توسعهیافته و کمبرخوردار بوده و راهاندازی گروه امداد فرهنگی نیز از دیگر برنامههای کانون است.
انتشار کتابهای 7 کودک اردبیلی؛ خروجی 34 مرکز ثابت، سیار و پُستی کتابخوانی
وی با بیان اینکه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گستردهترین و تخصصیترین شبکه کتاب کودک و نوجوان را در کشور دارد و در بیش از 1000 مرکز ثابت، سیار و پُستی شبکه گسترده و سودمندی برای این نسل تدارک دیده است، گفت: در استان اردبیل نیز در 34 مرکز ثابت و سیار و پستی، توسعه کتابخوانی در جریان است، ضمن اینکه نویسندگان این حوزه را نیز شناسایی و حمایت میکند، از جمله 7 عضو کودک و نوجوانی که تاکنون موفق به انتشار کتاب شدهاند.
مدیرکل کانون پرورش فکری استان اردبیل با اشاره به برگزاری کارگاههای «حال خوش زندگی» گفت: این رویداد، اتفاق عالمانهای است که زیر نظر معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به ثمر نشسته و طی آن ۸ مهارت خودباوری، جرأتمندی، امید، خوشبینی، معنویت، شادی و نشاط، روابط مثبت و هوش هیجانی را در سرفصلهای توسعه مهارتهای مثبت روانشناختی برای نسل کودک و نوجوان پیشبینی کرده است.
وی اضافه کرد: دلیل رویکرد روانشناسان و جامعهشناسان به برنامههای مثبت روانشناختی در قالب کارگاههای «حال خوش زندگی»، دوری از افسردگی نوجوانان و رویآوری آنها به مقوله برخورداری از هیجانات مثبت، لذت، علاقه و رضایتمندی از زندگی است، چرا که معمولاً چنین افرادی در عرصههای گوناگون زندگی موفق عمل میکنند.
احدزاده ادامه داد: مهارتهای زندگی، گروه بزرگی از مهارتهای روانی، اجتماعی و میان فردی را شامل میشوند که به افراد کمک میکنند تا تصمیمهای آگاهانه بگیرند، بهطور مؤثر ارتباط برقرار کنند و ضمن گسترش مهارتهای مقابلهای و مدیریت مشخص، زندگی پرباری داشته باشند.
باید نسبت به خوراک رسانهای فرزندانمان حساس باشیم
وی با اشاره به تحولات پرسرعت امروز و چالشهای پیشروی دستگاههای رسمی و نهاد خانواده در مواجهه با شبکههای مختلف مجازی و اجتماعی، گفت: با لحاظ دو وجه مثبت و منفی استفاده از شبکههای مجازی و رسانهای در حال تغییر و توسعه، لازم است مربیان و والدین تلاش مضاعف و سازندهای در راستای صیانت از کودکان و نوجوانان داشته باشند و این ممکن نیست مگر با روزآمدی اطلاعات والدین، برنامهمحوری آنان و مداخلات عالمانه نظامهای آموزش و پرورش.
این مدیر فرهنگی اضافه کرد: همانطور که برای تغذیه، پوشاک و سایر امور فرزندان حساس هستیم، باید به خوراک رسانهای آنان نیز حساس باشیم؛ به این ترتیب، نخستین مؤلفه مهمی که باید بهصورت توافقی بین والدین و کودک نهادینه شود، تنظیم رژیم مصرف رسانهای با وضع قوانین زمانی و تهیه جدول مصرف است.
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل تأکید کرد: پیدایش و گسترش رسانههای فرهنگی، معلول پیشرفتهای صنعتی بوده و خارج از کنترل ما است؛ پس اگر بتوانیم این نیرو را درک و مهار کنیم، در تربیت فرزندان با مشکل مواجه نخواهیم شد. با همین اعتقاد، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان توانست بهره لازم را از این بستر ببرد و در این راستا موفق هم عمل کرد.
وی درباره بازدیدهای چرخشی خود از مراکز کانون در سطح استان گفت: چندی پیش از مشگینشهر بازدید داشتم؛ این شهرستان یکی از قطبهای مهم فرهنگی استان بوده و ۴ مرکز فرهنگی- هنری ثابت، یک کتابخانه سیار روستایی، یک کتابخانه پستی و یک شعبه کانون زبان دارد که همین اقبال سبب شد تا در سال گذشته، ۴ رتبه و دپیلم بینالمللی، چندین رتبه کشوری و ۷ منتخب نخستین مهرواره آفرینش ادبی کشوری از همین منطقه باشند و استان در جایگاه دوم کشور قرار گیرد.
احدزاده با تأکید بر اینکه جامعه آینده محصول فرهنگی سیستمهای آموزشی و پرورشی فعلی است، افزود: حمایت مسئولان شهرستانی در موفقیتهای فرزندان منطقه مؤثر بوده و تداوم این پشتیبانیها میتواند کانون را در مسیر تقویت و ازدیاد تولیدات فرهنگی قرار دهد.
به گفته مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانن استان اردبیل، فعالیت کانونها به تدریج آغاز شده و پس از ثبتنام از علاقهمندان، کلاسها و کارگاههای مراکز سطح استان در دو بخش مجازی و حضوری با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برگزار خواهد شد.
نظر شما