یکشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۱
«شانزده»؛ میزبان دورهمی‌های فرهنگی و دانشجویان کتاب‌خوان

مدیر کتاب‌فروشی «شانزده» گفت: شانزده، علاوه بر اینکه یک کتاب‌فروشی است، یک مکان فرهنگی هم خواهد بود که در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی فعالیت‌های مثبت و موثری انجام خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مراسم افتتاحیه رسمی کتاب‌فروشی «شانزده» از سری کتاب‌فروشی‌های سازمان جهاد دانشگاهی روز شنبه (۱۰ آبان‌ماه) سال جاری با حضور حمیدرضا طیبی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی؛ عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی؛ حامدعلی اکبرزاده، سرپرست سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی و جمعی از اهالی فرهنگ در محل کتاب‌فروشی واقع در خیابان انقلاب، نبش موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
 
در ابتدای این رویداد، حمیدرضا طیبی، عیسی علیزاده و سایر مدیران جهاد دانشگاهی ضمن بازدید از تمامی بخش‌های کتاب‌فروشی، در جذیان مراحل ساخت، تغییرات حاصل‌شده حین بازسازی کتاب‌فروشی و آثار موجود در کتاب‌فروشی قرار گرفتند. همچنین از دو عضو فعال کتاب‌فروشی که در امر افتتاحیه بازسازی و بازگشایی آن تلاش کردند، تجلیل شد.
 
حامدعلی اکبرزاده، سرپرست سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی درباره افتتاح کتاب‌فروشی «شانزده» به خبرنگار ایبنا گفت: تغییرات عمده‌ای در فروشگاه کتاب سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی اتفاق افتاده‌است. اول اینکه یک طبقه به بخش تجاری خود اضافه کرده‌ایم. البته این بخش، صرفا تجاری نیست؛ بلکه با این رویکرد به فضای کتاب‌فروشی اضافه شده که بتوانیم در آن، در کنار فروش و عرضه کتاب به مخاطبان، برنامه‌های فرهنگی مناسبی چون برگزاری نقد و بررسی کتاب، رونمایی کتاب، بخشی از برنامه جشنواره «کتاب سه‌دقیقه‌ای» را در این مکان برگزار کنیم.

اکبرزاده افزود: با اضافه شدن فضا و امکان برگزاری مناسبت‌هایی از این دست، «شانزده» می‌تواند فضایی برای دورهمی دانشجویان کتابخوان باشد.
 
وی افزود: این فروشگاه، علاوه بر اینکه یک کتاب‌فروشی است، یک مکان فرهنگی هم خواهد بود و در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی، فعالیت‌های مثبت و موثری انجام خواهد داد.  

سرپرست سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی عنوان کرد: برای افتتاح این کتاب‌فروشی، هیچ بودجه‌ای دریافت نکردیم و تنها از محل درآمدهای مجموعه سازمان انتشارات جهاد دانشگاه این اتفاق افتاده‌است. به‌طور کلی؛ تمام مجموعه جهاد دانشگاهی و به‌تبع آن سازمان انتشارات جهاد، صرفا ۲۰ درصد از بودجه خود را از دولت دریافت می‌کند و ۸۰ درصد از هزینه‌ها را خود جهاد تامین می‌کند.
 
اکبرزاده ادامه داد: «شانزده» در شرایط پیش‌‌آمده از مخاطرات کرونا که بر جامعه حاکم شده‌است، به‌سختی بازسازی و افتتاح شد و به‌بهره‌برداری رسید؛ اما خداراشکر که بازخوردهای خوبی از این جریان گرفتیم.

وی افزود: در شرایطی که شاهد شیوع کرونا در کشورمان بودیم، مخاطبان ما قبل و بعد از بازسازی مجموعه دو برابر افزایش داشته‌است و اگر شرایط کرونایی حاکم بر جامعه را کنار بگذاریم، قطعا این تعداد افزایش پیدا خواهد کرد و این یعنی جهاد دانشگاهی در مسیر درستی سرمایه‌گذاری کرده‌است.
 
بعد از بازسازی در دو طبقه در 120 مترمربع مساحت، میزبان علاقه‌مندان به کتاب و دانشگاهیان است و بیش از ۲۰ هزار عنوان کتاب عمومی و دانشجویی در حوزه‌های مختلف در این کتاب‌فروشی‌ عرضه می‌شود. ترویج کتاب، برگزاری برنامه‌های فرهنگی از جمله مسابقات کتابخوانی، سیرهای مطالعاتی و نشست‌های نقد و بررسی کتاب، از جمله برنامه‌هایی است که مسئولان این کتاب‌فروشی در دستور کار دارند.

«شانزده» به عنوان نام این فروشگاه کتاب از دو تاریخ مهم الهام گرفته شده‌است؛ نخست روز دانشجو مصادف با 16 آذر و دیگری 16 مرداد، سال‌روز تأسیس جهاددانشگاهی.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها