چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۳
جای خالی هفته کتاب در فرهنگ جامعه وجود داشت

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: در برنامه‌های هفته کتاب هرچقدر به سمت مردم و رفع نیازهایشان در حوزه فرهنگ حرکت کنیم و تلاش کنیم برگزاری این هفته و مراسم آن از دل مردم و به ویژه اهالی کتاب برآید، طبیعتاً به پویایی و ماندگاری آن کمک بیشتری کرده‌‏ایم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، به نقل از ستاد خبری بیست‌و‌هشتیمن دوره هفته کتاب،  علیرضا تابش، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و مدیرمسئول انتشارات سینمایی فارابی درباره لزوم برگزاری هفته کتاب گفت: مهمترین کار ویژه مناسک و آیین‌‏ها، نهادینه ساختن فعالیت‌ها و باورها در بطن یک جامعه است، وقتی مراسمی جدید در جامعه‏ای با استقبال روبه‌رو می‏شود، معنایی که می‌توان استنتاج کرد این است که جای خالی آن آیین در فرهنگ جامعه مورد نظر وجود داشته است.
 
وی ادامه داد: حالا با پیشنهاد اهالی فرهنگ یا بزرگان جامعه، این جای خالی پر شده‌است و برگزاری بیست‌و‌هفت ساله‏ هفته‏ کتاب و استقبال مستمر از آن نشان می‏دهد، چنین خلایی در جامعه وجود داشته‌است و با به رسمیت شناخته شدن نهاد کتاب و کتابخوانی در فرهنگ کشور، این سنت نیز سال به سال رنگ و جلای متفاوتی به خود می‌گیرد.
 
تابش با بیان اینکه هفته کتاب اکنون وارد روابط متقابل با نیاز اجتماعی و فرهنگی کشور به مقوله‏ کتابخوانی می‌شود، عنوان کرد: این تقویت متقابل، در نهایت نهادینه‏سازی کتابخوانی در کشور را موجب خواهد شد.
 
وی با طرح این موضوع که مثل هر مراسم دیگری، هفته کتاب هم دو سو دارد، یادآور شد: یک سوی آن برگزارکنندگان و سوی دیگر آن مشارکت‏کنندگان در برنامه‏های این هفته هستند، هرچقدر ما به سمت مردم و رفع نیازهایشان در حوزه فرهنگ حرکت کنیم و تلاش کنیم برگزاری این هفته و مراسم آن از دل مردم و به‌ویژه اهالی کتاب برآید، طبیعتاً به پویایی و ماندگاری آن کمک بیشتری کرده‏ایم.
 
تابش تاکید کرد: نمونه فعالیت‌‏هایی مثل طرح کتابگردی، درروزگار کرونا می‌تواند متحول شود و متناسب با شرایط روز و در ارتباط تنگاتنگ کتابفروشان و ناشران، پلتفرم‌ها و مخاطبان طرح‌هایی نو اجرا شود، یا سایر طرح‏ها تا جایی که به سمت مردمی‏تر کردن مراسم هفته‏ کتاب حرکت کنند، بدون تردید نیاز به تقویت دارند.
 
وی همچنین با تاکید بر اینکه باید به نقطه‏ای برسیم که این هفته نیز، مثل تمام آیین‌های ملی کشور، به یک سنت تبدیل شود، گفت: حتی اگر روزی مجموعه‏ مدیران، سیاست‌گذاران و حتی به هر دلیل ناشران، از برگزاری مراسم این هفته منصرف شدند، این خود مردم باشند که این هفته را به پاس کتاب و کتابخوانی، که در فرهنگ ما ریشه‏ هزاران ساله دارد، به یاد داشته باشند و مجموعه مراسم مربوط به آن را برگزار کنند.
 
به گفته تابش، این تصویر شاید امروز کمی رویایی به‌نظر برسد، اما تغییرات فرهنگی با همین گام‌های کوچک آغاز می‌شود و در نهایت به اهدافی می‌رسد که در قدم اول نیل به آن‌ها غیرممکن به نظر می‏رسید.
 
وی همچنین در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در جامعه نهادینه کرد، توضیح داد: باید بگویم با سرمایه‏‌گذاری در حوزه‏ صنعت ترویج کتابخوانی، به روزرسانی مفهوم کتاب و کتابخوانی منطبق با انواع جدید مطالعه در عصر پسادیجیتال کنونی، پیوند میان انواع تعریف سنتی تعریف سواد و تعریف‌های به روز از این مولفه و توجه ویژه به سنین ابتدایی نسل جدید، به‌ویژه سال‌های قبل از مدرسه می‌توان به نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در کشور کمک کرد.
 
تابش با بیان اینکه در یک نگاه کلی و با توسعه محتوای دیجیتال، روند کلی کتابخوانی در کشور را مثبت ارزیابی می‌کنم، گفت: تاسیس و حمایت نهادهای مختلف مروج کتابخوانی در سراسر کشور و تقویت نهادهای مرتبط با کتابخوانی و حضور و حساسیت جامعه‏ مدنی به دسترسی همه کودکان کشور به کتاب‌های مناسب، از نشانه‏هایی هستند که مرا به آینده امیدوار می‌کنند.
 
بیست‌و‌هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از ۲۴ تا ۳۰ آبان‌ماه ۱۳۹۹ با شعار «دانایی؛ مانایی» برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها