رمان مرثیهای برای یک رویا نوشته هوبرت سلبی جونیور و با ترجمه آرش پوردانا و امیرضا احمدی توسط نشر افق بی پایان منتشر شد.
سارا گلدفارب پیرزنی عامی است که آرزویش شرکت در برنامه تلویزیونی موردعلاقهاش است و برای رسیدن به این هدف به کاهش وزن و رژیم رو میآورد. پسرش هری به همراه دوستش تایرون هدفشان به دست آوردن پول کلانی از طریق خریدوفروش مواد مخدر است.ماریون نامزد هری نیز طراح لباسی است که آرزویش تأسیس فروشگاهی است برای طراحی مد و لباس. تنها عاملی که این چهار شخصیت را در کنار هم قرار میدهد اعتیاد به مواد مخدر است. گویی مواد مخدر برای آنها دنیایی کاذب پدید میآورد. دنیایی که در آن دیگر حسرت کمبودهای خود را نمیخورند.
در لایههای زیرین داستان مباحثی ازجمله تأثیر رسانه و تلویزیون در حکومت امپریالیستی و لیبرالیستی آمریکا نسبت به رسوخ در تفکرات مخاطب وجود دارد. بهخصوص قشر ناآگاه جامعه و امثال سارا را تحت تأثیر خود قرار میدهد. امثال سارا انسانهایی هستند منفعل که بهراحتی از محیط خود تأثیر میپذیرند و واکنش آن را فقط در درون ذهن خود میبینند. در اصل مرثیهای برای یک رویا برای نشان دادن دردهای یک جامعه آمریکایی و رؤیاهای آنهاست. چهار شخصیت داستان پس از فروپاشی و نابودی به آرامشی دردناک رسیدهاند. در خود تنیده و جمع شدهاند و رؤیایی را از نو میسازند.
داستان نشان میدهد که چگونه احساس کاذب لذت استفاده از مواد مخدر، میتواند انسانها را برده خودکرده، ارزشها را از بین ببرد و درواقع نشاندهنده روند تبدیل مواد مخدر، از مادهای لذتبخش، به هیولایی کنترل نشدنی است. مسئله دیگر در داستان مرثیهای برای یک رویا بررسی اثرات یك جامعه امپریالیستی بر زندگی عامه مردم جامعه است. تلویزیون در این فیلم گویی نشانهای از همین سیاست است. سیاستی كه تمام ابعاد زندگی انسان را تحت تسخیر خود درمیآورد.
در انتهای داستان، زندگی هر چهار نفر از هم میپاشد. شرایط بهجایی میرسد كه هیچکدام از آنها توانایی بازگشت به زندگی عادی را ندارند؛ و این مرثیهای است برای رؤیاهای یك جامعه بیهویت.
مرثیه ای برای یک رویا به قیمت 65000 تومان در تیراژ 1000 نسخه توسط نشر افق بی پایان منتشر و روانه بازار نشر گردید.
نظر شما