مدیر انتشارات ذکر گفت: با توجه به نوسانات بازار آزاد، علاوه بر توزیع کاغذ دولتی، توزیع زینک و مقوای مورد نیاز ناشران نیز در دستور کارگروه ساماندهی کاغذ قرار گیرد.
وی ادامه داد: اگر قرار بود ناشران کتابهای خود را با کاغذ آزاد تهیه کنند، در عمل چاپ کتاب امکانپذیر نبود و کار، خیلی سخت میشد؛ زیرا قیمت کتاب خیلی بالا میرفت و مخاطبان توانایی خریداری کتاب را نداشتند.
سیدناصری با اشاره به اهمیت و تاثیر کاغذ یارانهای بر كاهش هزينههاي تولید کتاب، توضیح داد: وقتی ناشر برای چاپ و انتشار کتابی برنامهریزی میکند، اولین قدم در مرحله آمادهسازي، تهیه کاغذ است. از آنجایی که کاغذ یارانهای حداقل، نصف قیمت بازار آزاد است، معمولا ۳۰ تا ۴۰ درصد در کاهش هزینههای ما موثر بودهاست.
وی با بیان اینکه اکنون بازار کاغذ به خوبی کنترل شدهاست، عنوان کرد: غیر از کاغذ، یکی دیگر از مشکلات اساسی ناشران، نوسان قیمت مقوا، ناشی از نبود ثبات قیمت ارز است که موجب شده واردکنندگان، خریدهای قبلی را به قیمت روز بفروشند. این وضعیت، تولید برای ناشران، بهویژه ناشران حوزه کودک را دشوار کردهاست.
وی ادامه داد: ناشر برای تولید کتاب 100 یا 200 صفحهای در حوزه عمومی به یک، جلد مقوایی معمولی نیاز دارد اما با توجه به اینکه صفحات کتاب کودک کمتر و اغلب،۲۴ یا ۳۲ صفحه است، بهطور عمده، مقوای بیشتری نیاز دارد.
سیدناصری با طرح این موضوع که اگر بتوانند برای مقوا هم مانند کاغذ، جریان توزیع شکل بگیرد، به نفع ناشران است، گفت: مقوای گلاسه و پشت طوسی، خیلی مورد نیاز ناشران کودک است و تامین آن یکی از ضروریات تولید کتاب کودک است. اگر امکان کنترل توزیع مقوا وجود داشت، بهتر بود.
وی در ادامه به دغدغه دیگر ناشران حوزه کودک اشاره کرد و افزود: مساله زینک، موضوع دیگری است که انتظار داریم دولت درباره آن به کمک ناشران بیاید. زینک مدتی از سوی تعاونی لیتوگرافان به کشور وارد و اتحادیه آشنا توزیع آن را بر عهده داشت؛ اما اکنون زینک کمیاب و قیمت آن در بازار آزاد، تقریبا دوبرابر شدهاست.
سیدناصری تاکید کرد: از آنجایی که کتاب کودک اغلب چهاررنگ است، نسبت به کتاب تکرنگ، چهار برابر زینک نیاز دارد و تامین زینک، یکی از مشکلات جدی ناشران است. امیدواریم زمینهای برای قرار گرفتن زینک در فهرست حمایت دولتی قرار گیرد.
نظر شما