به گفته وی، پرفسور هویسمانی در این همایش درباره «کارکردهای اجتماعی کتابخانههای عمومی هلند»، دکتر کی پی سینگ پیرامون چشمانداز کتابخانههای عمومی در هند و دکتر کاترینا میچنیک در رابطه با کارکردهای اجتماعی کتابخانههای عمومی در سوئد، سخنرانی میکنند.
کوهی رستمی با تأکید بر ضرورت استفاده از تجربیات بینالمللی در زمینه کارکردهای اجتماعی کتابخانههای عمومی، تصریح کرد: اجتماعی شدن کتابخانههای عمومی و تغییر ماموریت آنها از چند سال پیش در جهان و در کشورهای پیشرفته شروع شده است و بر همین اساس باید از تجربیات این کشورها متناسب با شرایط اجتماعی و فرهنگی در جهت بومی سازی در کشورمان استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه امروزه نگرشهای نوینی همچون «کتابخانه به عنوان پایگاه اجتماعی» کارکردهای متفاوتی را برای کتابخانههای عمومی برجسته ساختهاند، عنوان کرد: همگامی کتابخانههای عمومی کشور با تغییر، تحول و دگرگونی در عرصه کتابخانههای عمومی و تغییر ماموریت و رویکرد این نوع کتابخانهها از رویکرد سنتی و قدیمی کتابخانههای عمومی که امانت صرف و فراهم ساختن محیطی برای مطالعه بود به کارکردهای اجتماعی و پاسخ به دغدغه علمی مخاطبان، را نیز میتوان از مهمترین اهداف این همایش برشمرد.
دبیر اجرایی همایش ملی کارکردهای اجتماعی کتابخانههای عمومی افزود: برای اینکه بتوانیم تصویری روشن و شفاف از روند و کارکردهای اجتماعی در کتابخانههای عمومی دنیا کسب کنیم، بر آن شدیم تا با دعوت از اندیشمندان مطرح بینالملی در گام اول کارکردهای اجتماعی کتابخانههای عمومی دنیا را شناسایی و در گام دوم با توجه به شرایط اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و بومی کتابخانههای عمومی کشور، نسبت به بومیسازی و اجرای این کارکردها، اقدام کنیم.
این عضو هئیت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز ضمن ارائه شرح وظایف «ایفلا» (فدراسیون بینالمللی انجمنها و موسسات کتابداری)، تصریح کرد: ایفلا نهادی مستقل، بینالمللی، غیردولتی، و غیرانتفاعی است كه اهداف آن ارتقای تفاهم بینالمللی، همكاری، گفت و شنود، پژوهش و توسعه در همه زمینههای كتابداری از جمله: كتابشناسی، خدمات اطلاعرسانی، آموزش كاركنان و ایجاد تشكیلاتی است كه از طریق آن بتوان جنبههای بینالمللی كتابداری را ارائه كرد.
رستمی ادامه داد: این نهاد بیش از 90 سال است که بهعنوان صدای بینالمللی متخصصان علم اطلاعات و دانششناسی عمل کرده و در حال حاضر در بیش از 150 کشور عضو دارد. با توجه به اهمیت ایفلا در مباحث کتابخانههای عمومی دنیا، خانم «باربارا لیسون» رییس ایفلا و رییس نظام کتابخانههای عمومی برمن آلمان در این همایش با عنوان «کارکردهای اجتماعی کتابخانههای عمومی: رویکرد ایفلا» سخنرانی خواهد کرد.
دبیر اجرایی همایش ملی کارکردهای اجتماعی کتابخانههای عمومی با اشاره به دریافت ۸۴ مقاله ازسوی دبیرخانه این همایش، بیان کرد: از بین 84 مقاله ارسالی 31 مقاله تایید شد که این مقالات بهصورت پوستر، شفاهی و سخنرانی بهصورت مجازی ارائه میشوند.
یادآوری میشود، همایش ملی کارکردهای اجتماعی کتابخانههای عمومی با همکاری انجمن ارتقاء کتابخانههای عمومی ایران و نهاد کتابخانههای عمومی کشور بهمیزبانی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان خوزستان برگزار میشود.
نظر شما