کتاب «داستان پژوهش» اثر دو نویسنده ایرانی در انگلستان منتشر شد که در آن روش پژوهش آموزش داده میشود و این نخستین بار در دنیاست که روش انجام پژوهش علمی با زبان هنر و در قالب نمایشنامه انجام میشود.
اثر حاضر نمایشنامهای انگلیسیزبان چاپ لندن است که به آموزش مبانی پایه روش انجام پژوهش علمی به نوجوانان میپردازد. باور نویسندگان بر این است که اگر ابزارهای ذهنی لازم برای اندیشه علمی و منتقدانه در اختیار نوجوانان قرار گیرد تا بتوانند دانش را خودشان از دنیای واقعی کسب کنند (یعنی دقیقا همان ابزارهایی که دانشمندان واقعی برای تولید دانش برای ما به کار میگیرند)، دیگر هر چیزی که در کتابها، روزنامهها، مجلات، تلویزیون، رادیو یا فضای مجازی میخوانند یا میشنوند را به سادگی باور نخواهند کرد. آنها میتوانند حقیقت را خودشان با کمک روش پژوهش از دنیای پیرامونیشان به دست آورند. به باور نویسندگان آموزش روش پژوهش کردن باید از نوجوانی آغاز شود.
شخصیت محوری این داستان یک مادر ایرانی جوان، باهوش و تحصیل کرده است که مبانی اولیه روششناسی پژوهش را با زبانی ساده و غیرمستقیم به فرزندانش آموزش میدهد. نویسندگان این اثر باور دارند که اگر جامعه بهتری در آینده میخواهیم، تغییرات واقعی از بانوان جامعه و در خانواده آغاز خواهد شد.
همچنین در لایههای پنهان این داستان تلاش شده است ویژگیهایی از فرهنگ ایرانی و دنیای فارسیزبانان به خوانندگان جهان معرفی شود. تا جایی که میدانیم، این نخستین بار در دنیاست که روش انجام پژوهش علمی با زبان هنر و در قالب نمایشنامه انجام میشود. طبق جستوجوهای نویسندگان و ناشر این کتاب، این اثر هیچ نمونه مشابه قبلی انگلیسی، فارسی یا فرانسهای ندارد.
نظر شما