کتاب «زندگانی شیخ مصطفی اسماعیل» را بخوانیم

چاپ سوم کتاب «زندگانی شیخ مصطفی اسماعیل در سایه قرآن کریم» تألیف کمال نجفی با ترجمه و تحقیق سعید ملاحسینی در سنوات گذشته از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شده است

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط‌عمومی انتشارات سروش؛ خواندن قرآن همراه با آهنگ، هنری است که در ایّام رسول‌الله(ص) آغاز شد و بی‌وقفه در تمام دوران‌های اسلامی ادامه یافت. امروزه فن تلاوت قرآن کریم به اوج خود رسیده و قاریان سرشناس و بزرگی در این زمینه پا به عرصة ظهور نهاده‌اند. یکی از آنها شیخ مصطفی اسماعیل (1284-1357) است که در مصر از بزرگ‌ترین قاریان محسوب می‌شود. او روستازاده بود و همانجا به مکتب رفت و خواندن قرآن و قواعد تلاوت و تجوید را آموخت. سپس به شهر رفت و در مدرسه‌های دینی، علوم دینی و قرآنی خواند. وی با خواندن قرآن در سال‌های نهضت عمومی مصر تبدیل به یکی از چهره‌های سرشناس آن عصر شد. وی سپس به قاهره رفت و عضو سازمان قُرُّاء گردید. او را به‌عنوان قاری الازهر نیز انتخاب کردند. جزئیات خواندنی از زندگی این قاری نابغه برای علاقه‌مندان در این کتاب آمده است.
 
۲۶ دسامبر برابر است با سالروز وفات یکی از بزرگترین قاریان قرآن جهان اسلام شخصی که مکتبی نوین در تلاوت پایه‌گذاری کرد و با درگذشتش بسیاری از بزرگان از ظهور شخصی مانند او ابراز ناامیدی کردند.
 
این استاد تلاوت قرآن کریم با این که در سال‌های عمر با برکتش هیچ‌گاه به کشورمان سفر نکرد اما یکی از محبوب‌ترین قاریان در ایران است و بسیاری از اساتید قرآن سبک وی را برای تلاوت به جوانان توصیه می‌کنند.
 
تسلط این استاد قرآن بر تلاوت و لحن زیبایش سبب شد تا لقب اکبر‌القراء به مصطفی اسماعیل بدهند و رهبر معظم انقلاب هم او را با این عنوان خطاب و درباره او می‌گوید: «علّت شهرت این قاری این است که به هنگام تلاوت مفاهیم و مضامین را در ذهن مجسم می‌کند...» این لقب به واقع برازنده این ستاره تابناک آسمان تلاوت جهان اسلام است.
 
علاقه رهبر معظم انقلاب به مصطفی اسماعیل تا جایی بود که در یکی از دیدار‌ها با قاریان قرآن درباره مصطفی اسماعیل فرمودند: «ما حدود سالهاى ۴۶ یا ۴۷ در مشهد دنبال خواندن شیخ مصطفی اسماعیل در رادیوهاى کشورهاى عربى مخصوصاً رادیو مصر به دقت مى‌گشتیم تا بلکه خواندن او را پیدا کنیم. البته نوارهایش هم در بازار نبود و در ایران هم رادیو قرآن وجود نداشت و ما مجبور بودیم از رادیوهاى خارجى گوش کنیم. ما عاشق تلاوت شیخ مصطفی اسماعیل بودیم. تلاوت‌هاى او را پیدا مى‌کردیم و گوش مى‌کردیم» (دیدار با جمعی از قاریان، 1368/۱۱/20)
 
و یا ایشان در دیدار دیگری با قاریان قرآن می‌فرمایند: «شیخ مصطفی اسماعیل، خیلی فوق‌العاده بود. چیزهایی در تلاوت او بود که انصافاً قابل تقلید است. منهای مسأله‌ صدا و کیفیت ادای حروف و کلمات، او کلمات قرآنی را جان می‌داد. یعنی وقتی که او آیه را می‌خواند، آن احساسی به مستمع دست می‌داد که در آیه اقتضای آن احساس بود. مثلاً فرض بفرمایید که در سوره‌ هود، آن‌جایی که راجع به قضیه‌ پسر نوح آیات کریمه را می‌خواند: «انّ ابنی من اهلی و انّ وعدک الحق»، انسان پدری را احساس می‌کند که پسر کافرش دارد در مقابلش از بین می‌رود. یعنی هم احساس رأفت به خاطر بُنوّت او، و هم احساس نفرت به خاطر کفر او. او این را با خواندن خودش به انسان القا می‌کند. این، چیز خیلی مهمی است و آن تأثیر قرآنی را در خواننده مضاعف می‌کند». (بیانات در دیدار قاریان قرآن 1370/۰۲/06)
 
این استاد قرآن کریم سرانجام در تاریخ ۲۶ دسامبر سال ۱۹۷۸ در سن ۷۳ سالگی براثر سکته مغزی دعوت حق را لبیک گفت و در منزلش به خاک سپرده شد و جهان اسلام تا به امروز دیگر مانند او را به خود ندید.
 
چاپ سوم این اثر در 152 صفحۀ رقعی، شمارگان 1.000 نسخه و با قیمت 25.000 تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقمندان به مباحث این حوزه قرار گرفته است.
 
علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب می‌توانند از طریق فروشگاه با شمارۀ 88310610 و یا فروشگاه اینترنتی با شمارۀ 66415401 تماس حاصل نمایند. همچنین از طریق اینستاگرام انتشارات سروش به نشانی@soroushpub_com ، واتساپ به شماره 09301949130 و یا با مراجعه به سایت سروش www.soroushpub.com، برای تهیه کتاب اقدام نمایند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها