در ابتدای نشست علی شهرستانی به انگیزه خود در پرداختن به ایده این کتاب اشاره کرد و گفت: این کتاب حاصل دغدغه اتفاقات سال 98، ماجرای بنزین و هواپیمای اکراینی بوده است. این مسائل فضای دانشگاه و جو عمومی را دو قطبی کرده بود. برای من این سوال ایجاد شد که انقلاب ما چه نقصی دارد که بعد از 40 سال این دو قطبی وجود دارد؟
وی اضافه کرد: در تمام بحثهایی که با دوستان انقلابی و حتی غیرانقلابی داشتیم به یک نکته پی بردم و آن اینکه هر دو طرف مباحثه خالی از مباحث مبنایی و اندیشههای عمیقی که حاصل مطالعه و تفکر باشد، بودند و بیشتر مباحث بر اثر احساسات و هیجان به افترا و توهین کشیده میشد.
شهرستانی تصریح کرد: در این شرایط که برای ریشهیابی این نقص برای نگارش مقالهای دست به مطالعات و پژوهش زدم که خیلی گستردهتر از یک مقاله شد و حجم مطالب نزدیک به یک کتاب شد، بنابراین تصمیم گرفتم آنها را تبدیل به کتاب کنم.
این نویسنده بیان کرد: عمده مشکلات این نوع کتابها مخاطبشناسی است؛ چرا که این مدل کتابها معمولا در جبهه فرهنگی انقلاب و برای همان مخاطب نوشته میشود. بنده سعی کردم نسبت به مساله خنثی و بیطرف باشم تا کتاب مخاطب عامتر و بیشتری داشته باشد.
وی گفت: مساله دوم این است که مباحث این نوع کتابها خشک و سنگین است، لذا این موضوع برای جوانان امروز دافعه ایجاد میکند، بنابراین سعی کردم جاذبههای متنی، فرمی و قلمی به کتاب داده شود.
وی ادامه داد: این کتاب از نظر صوری و محتوایی نمره قال قبولی میگیرد. به لحاظ صوری طرح جلد آن بسیار خلاقه و جذاب طراحی شده است و قلم روان و سلیس آن که بنمایههای ادبی و داستانی دارد، به جذابیت آن کمک کرده است. انسجام مطالب، پرهیز از اِطناب و ساختار منطقی، جزو محسنات صوری این کتاب است.
مهمان این نشست یادآور شد: از نظر محتوایی نیز نویسنده در این اثر توانسته است تحلیلهای خوبی از مسائل معرفتی و سیاسی ارائه بدهد که نشاندهنده مطالعات زیاد اوست.
رجبی در پایان بیان کرد: تعبیر «نصفه نیمه» در عبارت شهید مطهری به آسیبشناسی روانشناختی و جامعهشناختی اشاره دارد. وقتی اسم کتاب «نصفه نیمه» است، این پیش زمینه را ایجاد میکند که کتاب با همین رویکرد نوشته شده است؛ در حالی که کتاب «نصفه نیمه» بیشتر به مسائل معرفتی و سیاسی میپردازد و از این نظر نسبت به کتابهای معرفتی دروس دانشگاه هم یک گام جلوتر است.
نظر شما