مهسا عبدالعلیزاده، فعالیت ادبی خود را از سال ۹۰ در انجمنهای ادبی شهرستان مشگینشهر آغاز کرد و به کمک اساتید و شاعران نامی این دیار، ابتدا به سرودن شعر پرداخت و با فاصله کمی، زیر نظر ایلقار موذنزاده و غفور امامیزاده خیاوی، وارد حوزه داستاننویسی هم شد.
شاهین مرادی، همسر این شاعر فقید در این باره گفت: در مدت دو سالی که از ازدواج ما میگذشت، بیشتر اوقات فراغت مهسا با مطالعه پر میشد. از ۲۴ سالگی چیز جدیدی ننوشته بود؛ معتقد بود برای نوشتن هنوز به رشد کافی نرسیده و نیاز به مطالعه بیشتری دارد. اعتقاد داشت که شاعر نباید شتاب کند، چرا که اثرِ چاپ نشده به شاعر تعلق دارد و اثرِ چاپ شده به مردم؛ پس باید دقت بیشتری صرف آن شود.
وی اضافه کرد: پیشنهاد گردآوری و چاپ کتابی از آثار همسرم در مراسم ختم او و ازسوی ایلقار موذنزاده مطرح شد. پس از مراسم، پیشنهاد را با دیگر دوستان در میان گذاشتیم. نتیجه این شد که برای گرامیداشت و جاودانه ماندن نام وی، آثارش را منتشر کنیم؛ اما در بحث گردآوری آثار، با مشکلاتی روبهرو شدیم. از جمله اینکه خوانشِ خط شکستهی مهسا قدری مشکل بود که به کمک دوستان، بالاخره این کار را به سرانجام رساندیم. پس از آن نیز روند اخذ مجوز کتاب، هم به سبب شیوع کرونا ویروس و هم اصلاحیههای اداره ارشاد، حدود 10 ماه طول کشید.
مرادی درباره شایعه خطای تشخیص پزشکی در روند درمان همسر فقیدش گفت: البته دلیل قطعی این ماوقع هرگز برای ما روشن نشد اما این فقط مربوط به روزهای اول بود. پس از آن، دکتر حریریان، متخصص مغز و اعصاب، که از پزشکان مشهور و نامی تبریز است، طبابت مهسا را بر عهده گرفت و تمام تلاش خود را انجام داد. در سومین ماهی که در کُما بود، با تلاشهای دکتر، مهسا به هوش آمد. خبرش را با خوشحالی گرفتم و از بیمارستان به من خبر دادند که برای انجام آزمایشهای ام. آر. آی و سی. تی. اسکن، حضور شما نیاز است. به وقت مراجعه، حال مهسا را از خودش پرسیدم که با سر تأیید کرد. همه خوشحال بودیم؛ اما متأسفانه همان شب، دوباره تشنج کرد و دیگر به هوش نیامد.
وی ادامه داد: قبل از حادثه، سرماخوردگی داشت و دو بار به پزشک مراجعه کردیم. ظهر روز ۲۷ شهریور سال ۹۷، به اظهار خودش، نسبت به روزهای قبل بهتر بود، اما عصر مادرم خبر داد که مهسا تشنج کرده است. بعد از اینکه او را در بیمارستان بستری کردیم، مشخص شد دلیل تشنج انفارکتوس مغزی بوده و متأسفانه خون لختهای که به مغزش راه یافت، 6 ماه وی را به کما برد تا اینکه در ششمین روز سال ۹۸ برای همیشه چشم بر جهان بست.
مرادی درباره کتاب حاضر نیز میگوید: «کَپهنَکلَر اؤلَنده» شامل همه شعرها و داستانهایی است که مهسا عبدالعلیزاده از ۲۱ تا ۲۴ سالگی نوشته و مضمون این شعرها عموما اجتماعی است.
به گفته وی، «کَپهنَکلَر اؤلَنده» به زبان ترکی، در 130 صفحه، از سوی نشر دنیزچین، در قطع رقعی به قیمت 26 هزار تومان منتشر شده است. ایلقار موذنزاده مقدمهای بر این اثر آورده و زامان پاشازاده و عیسی زینی نیز در ویرایش کتاب، او را یاری کردهاند.
نظر شما