«فراسوی کوانتوم» ایدهها و آزمایشهای بعضی از برجستهترین دانشمندان معاصر مانند روبرت شلدریک، سرفرد هویل، دیوید بوهم و سرجان الکس برنده جایزه نوبل را برای شما بازگو میکند. این مطالعه شجاعانه که بسیار هیجان انگیز و البته کاملا پژوهشمحور است بحث برانگیزترین گزارههای علم را معرفی میکند.
«فراسوی کوانتوم» ایدهها و آزمایشهای بعضی از برجستهترین دانشمندان معاصر مانند روبرت شلدریک، سرفرد هویل، دیوید بوهم و سرجان الکس برنده جایزه نوبل را برای شما بازگو میکند. این مطالعه شجاعانه که بسیار هیجانانگیز و البته کاملا پژوهشمحور است بحثبرانگیزترین گزارههای علم را معرفی میکند: میدان ام یک هوش جمعی که حیات انسانها و حیوانات را در بستر فضا و زمان شکل میدهد؛ شواهد زیست شیمیایی مبنی بر وجود روح انسان؛ شواهد ریاضیاتی که نشان میدهد عالم توسط یک هوش پهن و عالی طراحی شده است؛ توضیح علمی پدیده های متافیزیکی مانند تجربیات خروج از بدن حس ششم سفر در زمان و…
مترجم کتاب در بخشی از مقدمه این اثر مینویسد: «کتاب حاضر اثری از مایکل تالبوت نویسنده آمریکایی و محقق حوزه متافیزیک است. اکثر مخاطبان فارسی زبان تالبوت را با کتاب جهان هولوگرافیک میشناسند. تالبوت در سال ۱۹۵۳ در آمریکا متولد شد و در سال ۱۹۹۲ در ۳۸ سالگی در اثر بیماری لنفاوی مزمن درگذشت. او به عرفان و علم و وجوه مشترک آنها علاقهمند بود و درباره پدیدههایی مانند تلهپاتی، حس ششم و ماهیت اجنه تحقیق کرد. تالبوت ابتدا نویسنده داستانهای علمی تخیلی بود؛ اما بعد از مدتی به سؤالات عمیق فلسفی و متافیزیکی علاقهمند شد.
او کتاب فراسوی کوانتوم را در سال ۱۹۸۶ نوشت. بدیهی است که اطلاعات علمی کتاب به روز نیست و بسیاری از مواردی که در آنها آورده شدهاند، امروز اساسا دچار تحول شدهاند. مفاهیمی مانند تصویر اطلاعاتی عالم که تالبوت مفصل درباره آن بحث میکند اکنون تحت عنوان میدانهای کوانتومی شناخته میشوند. هدف از ترجمه کتاب حاضر بررسی تاریخچه مطالعات متافیزیکی و همچنین بررسی تاریخچه مطالعات فلسفی در مکانیک کوانتومی در غرب است.»
نویسنده کتاب در مقدمهای که بر این اثر نوشته میگوید: «درچهار، پنج سال اخیر تعداد قابل توجهی از دانشمندان برجسته نظریههای پیشرفتهای ارائه دادند که ادعا میکنند ما یافتن دستکم پاسخهای ناقص بعضی از بزرگ ترین و اسرارآمیز ترین سوالات تمام دورهها را از دل بعضی از کشفیات علمی کنونی آغاز کردهایم، آیا آگاهی میتواند جدای از بدن بقا داشته باشد؟ آیا ما تنها از طریق حواس شناخته شده اطلاعات دریافت میکنیم یا همگی درون کلیتی جمعی از وجودمان هستیم؟ آیا عالم حاصل تصادف است یا مخلوق طراحی هوشمند؟ رابطه غایی این میان ذهن و واقعیت چیست؟
باید توجه داشت که بسیاری از این دیدگاهها به شدت بحثبرانگیز هستند و اگر بگوییم تعداد قابل توجهی از پژوهشگران درباره برخی گزارشهایی که در اینجا آوردهایم سرکشی کردند به حاشیه امن نزدیکتر شدهایم. با وجود این لازم است در اینجا یادآوری کنیم که پیشرفت علم همواره مدیون متفکران جسور بوده است. آنها از ایدههای مناقشهبرانگیز که برای نخستین بار گزارش میشود حمایت میکنند. در این کتاب نیز دستکم حدسهایی از دانشمندان زیادی ارائه شده و تلاش شده است تا ابهامی که اغلب یافتههای این چنینی را احاطه کرده و راه به سوی ناامیدی میبرد بزداییم و مانند نتایج آزمایشهایی مانند آزمایش اسپکت این نظرات را به چالش بکشیم.»
مؤلف در بخش دیگری از این مقدمه مینویسد: «شاید چون جن مزاحم بخش زیادی از تجربیات من بوده است وقتی بزرگ شدم تازه فهمیدم در گذشته نوعی دوگانگی از خود بروز میدادم؛ میدانستم که پدیده جن مزاحم واقعیت دارد و اشتیاق فراوانی به تاریخ و پدیدارشناسی آن نشان میدادم. در نوجوانی علاقه شدیدی به علم داشتم و به عنوان فرزند عصر فناوری در حالی رشد کردم که باور داشتم و هنوز دارم که علم یکی از قدرتمندترین ابزاری است که نژاد انسان برای پیشرفت در اختیار دارد. هنوز هم روزی را به یاد دارم که کشف و شهود به من تلنگری زد و من به تجربه نابی رسیدم و باور کردم که گروهی از پدیدهها هستند که علم نه تنها در توضیح آنها ناتوان است بلکه حتی هنوز وجود آنها را هم نپذیرفته است.
در حقیقت میدانستم که تجربهام عادی نبود و نمودی که در معرض آن قرار گرفتم نوعی جدید از تجلی نبود بلکه میزانی بیشتر از چیزی بود که قبلاً هم حس میکردم اما چون این جن مزاحم بخش ملموسی از زندگیم بود، متوجه نشدم که تجربه شگفت انگیز و منحصر به فردی بوده است.
در آن روز بود که تصمیم گرفتم بیشتر درباره جن مزاحم بدانم. نه تنها مطالعات تاریخی بلکه کارکردهای عمیقتر آن را بفهمم. این جستجو بود که سرانجام من را به یافتههای جدید مبهوت کنندهای درباره واقعیت که به واسطه فیزیک کوانتوم ارائه شده است رهنمون کرد. معتقدم نظریه کوانتوم مانند کشفیات تازهای تعدادی از شاخههای علم دستکم حاوی بخشی از پاسخ به چیستی جن مزاحم است.
علم به تدریج چیزهایی میگوید که روزی ناشناخته محسوب میشد. علاوه بر این سردرگمی موجود در پاسخهای محتاطانهای که در این کتاب مییابیم پیام بزرگتری دارد اینکه ابزاری وجود دارد که هنوز علم به آنها نگاهی اجمالی هم نکرده است و نیروهایی هستند که همچنان ناشناختهاند. در میان حقایقی که درباره چشمانداز زیر اتمی میدانیم سرنخهایی از قلمروهایی که هنوز کاوش نشدهاند و شاید تمامی دنیاهایی که فراسوی کوانتوم هستند وجود دارد.»
کتاب «فراسوی کوانتوم» با عنوان فرعی «خدا، واقعیت و آگاهی در انقلاب جدید علمی» نوشته مایکل تالبوت به ترجمه مریم درودیان با شمارگان ۱۱۰۰ نسخه در ۲۷۷ صفحه به بهای ۵۹ هزار و ۵۰۰ تومان منتشر شده است.
نظر شما