محمدعلی اسلامی ندوشن طی پیام تبریک نوروزی باغ و خانه پدری خود را به یک مؤسسه فرهنگی در زادگاهش واگذار کرد.
«سال نو را به همگی تبریک میگویم و به همت شما آفرین میگویم که این انجمن اندیشه روشن را ایجاد کردهاید. من اگرچه از زادگاه خود کنده شدهام همواره این قریه را با سرنوشت خود همراه شناختهام. حق دارید که قدر آن را نگاه دارید که خیلی بیشتر از مساحت آن است. خوشبختانه جوانان این قریه به هر جای دنیا رفتهاند موفق و خوشنام زیستهاند من این بیت را تسکین خاطر میگیرم؛
گرچه دوریم به یاد تو قدح مینوشیم
بعد منزل نبود در سفر روحانی
خاطرههای نوجوانی در این قریه که اکنون شهرستان شده است بهترین یادگار زندگی من است. متأسفانه به علت خستگی وجود امکان سفر برایم نیست. سال نو را مجددا به شما شادباش میگویم و برای ایران آرزوی آیندهای روشن میکنم. این کشور شایسته آن است که سرافراز و آباد باشد.»
این موسسه فرهنگی نیز که به همت جوانان این دیار تاسیس شده، ضمن سپاس از دکتر اسلامی ندوشن طی اعلامیهای آورده است:
«نیک مرد فرهنگ گستری که همه عمر با قلم توانای خود فرهنگ و ادب این سرزمین را سقایت می کرد و آوازه دانش و قلمش مرزهای ایران فرهنگی را درنوردیده بود در سالهایی که به حکم طبیعت و ناتوانی جسمی بازنشستگی قلمی خود را میگذراند همچنان در اندیشه خیرخواهی فرهنگی این دیار بود و از این رو با هدیه باغ باطراوت و پرخاطرهای که برگهای رنگین و پرشور نوجوانی کتاب «روزها»ی زندگی او را در خود جای داده بود، فرهنگ یاوران دیار آباء و اجدادی خویش را در تاسیس و ترویج فرهنگ و هنر زندگی بخش، یاری داد. این باغ بزرگ به همت موسسه اندیشه روشن احیاء و بازسازی شده و صرف گسترش فرهنگ و ادب میشود تا یاد او که نام دیار خود را همه عمر به نیکی و فرزانگی در ایران و جهان گردانده در این باره نیز جاودانه بماند.
این موسسه فرهنگی و اجتماعی همچنین با تهیه چندهزار نهال، قصد دارد در آغاز سال نو، در نخستین قدم از زادگاه اسلامی ندوشن تا این باغِ یادگار به طول ۱۰کیلومتر با درختکاری متنوع، جاده سلامت و فرهنگ بنیان گذارد.»
اسلامی ندوشن سالها پیشتر نیز با اهدای خانه پدری خود به فرهنگِ ندوشن و به کمک همسر خود شیرین بیانی زمینه تاسیس خانه فرهنگ و هنر این شهر کوچک تاریخی را فراهم کرد که دربردارنده کتابخانه، نگارخانه و سالن آمفی تئاتر است.
نظر شما