حذف ۱۱ کالای وارداتی مورد نیاز صنعت چاپ و نشر و بستهبندی از دریافت ارز صادراتی هنگام واردات آسیبهای جبران ناپذیری بر قیمت این اقلام در بازار خواهد گذاشت و فعالیت در این حوزه را با مشکل مواجه میکند.
وی ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد این کالاها در کشور تولید نمیشوند و تولیدکنندگان و فعالان حوزه چاپ مجبور به واردات آنها هستند تا بتوانند نیاز مشتریان خود را پاسخ دهند و چرخ این صنعت از حرکت باز نایستد.
شجاع با بیان اینکه گاهی چاپخانههای بزرگ در قبال صادرات کالاهای چاپی مجبور به واردات برخی مواد اولیه هستند، توضیح داد: در این میان وزارت صمت به تازگی محدودیتهایی برای این کالاها قایل شده است و اقلامی مثل زینک افست، مرکب چاپ، ورنی ویژه مرکب چاپ، الکل ایزوپروپیل ، مقوای گلاسه، مقوای پشت سفید (ایندربرد)، لاستیک سیلندر، مواد اولیه تولید مرکب (بر پایه آب)، کلیشه فلزی و کلیشه ژلاتین از این پس نمیتوانند از ارز صادراتی بهرهمند شوند.
وی تاکید کرد: این موضوع معضل و مشکلاتی برای اهالی صنعت چاپ به وجود میآورد زیرا وقتی نتوانیم کالاهایی که مورد نیاز صنعت چاپ و بستهبندی است به کشور وارد کنیم به مرور قیمت آنها در بازار بالا میرود و فعالیت دستاندرکاران این حوزه را با مشکل روبرو میکند.
شجاع همچنین با اشاره به ایجاد محدودیت برای اقلام مورد نیاز صنعت چاپ و لزوم توجه مسئولان به عواقب آن گفت: در این زمینه با ارسال نامهای به وزرای ارشاد و صمت همچنین رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درخواست پیگیری موضوع را کردیم و گفتهایم که مواد اولیه صنعت چاپ به عنوان کالای استراتژیک نقشی حیاتی در صنایع مختلف دارند و به دلیل همین اهمیت فعالان این حوزه از سال گذشته در گروه یک مشاغل قرار گرفتهاند.
نظر شما