شاهنامه شناسنامه فرهنگی ماست، باید این شناسنامه را گرامی بداریم. متاسفانه امسال هم بهدلیل حضور کرونا امکان برگزاری برنامههای فرهنگی را در آرامگاه نداریم و مجبور به برگزاری رویدادها بهصورت مجازی هستیم.
در نبود کرونا قاعدتا بیستوپنجم اردیبهشتماه امسال هم آرامگاه فردوسی مانند سالهای قبل مملو از جمعیت میشد. علیالخصوص که امسال با حضور پیکر پاک استاد شجریان که مهرماه ۹۹ به مهمانی فردوسی آمد، یقینا دوستداران و مشتاقان ایشان هم در این مراسم حضور پیدا میکردند ولی دریغ که این امکان از ما گرفته شده است.
هرچند که در سال ۱۴۰۰ هم دانشکدهای تخصصی در حوزه شاهنامه در مشهد نداریم اما به نام فردوسی بزرگ دانشگاه فردوسی مشهد را داریم که خوشبختانه آوازه فردوسیشناسی و فردوسیگرایی این دانشگاه به همه عالم رسیده است. ما روز بیستوپنجم اردیبهشت را در دانشگاه فردوسی بهنام روز ملی حکیم طوس نامگذاری کردیم که تصویب شد و لذا نباید فراموش کنیم که این صدا از دانشگاه فردوسی برخاست.
نسل امروز نیاز خود را دارد و با گفتمان خود با همهچیز مواجه میشود. وظیفه تمامی دستگاههای ارتباطی، آموزشی و رسانهها این است که داشتهها و میراث فرهنگی ما را با نیازهای امروز تطبیق داده و با گفتمان امروز سازگار کنند تا برای نسل نو قابلفهم باشد.
رسانایی کار این دستگاهها به این تفسیر میشود که بتوانند اطلاعات راکد گذشته را برای نسل امروز به جریان بیندازند. هنرمندان عرصههای مختلف نیز وظیفه دارند از زبان بُرّای خود برای انتقال این میراث فرهنگی بهره ببرند. فرهنگبومی ما باید با زبان هنر و رسانهها به گوش نسلجدید برسد تا این نسل متوجه داشتههای خود شود.
نظر شما