سه‌شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۵
باغ موزه مشاهیر شیراز صاحب کتابخانه تخصصی می‌شود

سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس از ایجاد کتابخانه تخصصی به وسعت 1600 مترمربع حاوی آثار پژوهشی و ایجاد مرکز حافظ‌شناسی در باغ موزه مشاهیر شیراز خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، جمشید معینی، امروز سه‌شنبه 28 اردیبهشت جاری در بازدید از باغ موزه مشاهیر و موزه منطقه‌ای فارس به مناسبت روز جهانی موزه‌ و هفته میراث‌ فرهنگی به خبرنگاران گفت: موزه «مشاهیر» و موزه «منطقه‌ای فارس»، بزرگ‌ترین مجموعه فرهنگی کشور به شمار می‌رود که مجموعا 30 هزار مترمربع وسعت دارد.
 
سرپرست میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس افزود: در موزه منطقه‎ای فارس، مکان‌هایی برای ایجاد 4 گالری، کلاس‌های آموزشی، سالن آمفی‌تئاتر، آزمایشگاه، گنجینه امن، کافی شاپ، کتابخانه، نمازخانه و ... در نظر گرفته شده است.
 
وی اضافه کرد: در کل استان 25 هزار شیء تاریخی و فرهنگی وجود دارد که 5 هزار عدد از آن‌ها در معرض دید عموم است و 12 هزار عدد نیز در سامانه «جام» به ثبت رسیده‌اند که راه‌اندازی موزه منطقه‌ای امکان لازم برای به معرض نمایش گذاشتن تمامی آثار دوره‌های مختلف را فراهم خواهد کرد.
 
معینی با تاکید بر ایمنی این موزه بیان کرد: موزه منطقه‌ای از ایمن‌ترین سازه‌های کشور است و تا 3 اتمسفر امکان تحمل انفجار را دارد و دیواره‌های گنجینه امن که امکان بازدید از آن برای عموم وجود ندارد و محل نگهدای اشیاء خاص است 80 سانتیمتر مربع ضخامت دارند.
 
به گفته او، عملیات اجرایی موزه منطقه‌ای فارس از سال 89 آغاز شده و در صورت تامین اعتبار لازم که حدود 70 میلیارد تومان است تا 14 ماه دیگر به اتمام خواهد رسید.
 
معینی اضافه کرد: در این موزه، سالن‌های مرمت اشیاء تاریخی وجود دارد و وجود گنجینه امن موجب می‌شود تا آثار به صورت استاندارد مورد حفاظت و نگهداری قرار بگیرند.
 
وی در ادامه این بازدید در باغ موزه مشاهیر گفت: باغ موزه مشاهیر جمعا 70 درصد تاکنون پیشرفت فیزیکی داشته و چهار هزار و 600 متر زیربنا دارد و تندیس 48 شاعر ایرانی و خارجی مانند مولانا، فردوسی، خیام، شکسپیر و گوته که همتای حافظ هستند در این باغ موزه پس از اتمام به معرض نمایش و معرفی گذاشته خواهد شد.
 
معینی این باغ موزه به گونه‌ای طراحی شده که آب باران نیز به مخزن مجموعه هدایت شود و دارای کتابخانه تخصصی است و نشست‌های مرکز حافظ شناسی در آینده در آن برگزار خواهد شد و توسط یک ورودی و با رزهای روان به مجموعه حافظیه منتهی می‌شود که محور گردشگری قابل توجهی در شهر شیراز ایجاد خواهد کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها