مریم امیدخدا، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره کتابخانه حضرت ولیعصر (عج) اظهار کرد: سال ۱۳۷۲ فعالیت کتابخانه حضرت ولیعصر (عج) آغاز شد؛ این کتابخانه با حدود ۳۰ هزارعنوان کتاب، ۲۰۰ هزار عضو فعال دارد.
وی افزود: کتابخانه حضرت ولیعصر (عج)، ماهیانه حداقل ۳ هزار و ۶۰۰ کتاب به اعضا امانت میدهد. دارای دو سالن مطالعه مجزا و بخشهای مختلفی ازجمله نشریات و مخازن کتاب بزرگسال، کودک و نوجوان است. بخش نوجوان کتابخانه حضرت ولیعصر (عج)، از کتابهای ادبی، قصههای کهن و مطالب علمی و کمیک غنی تشکیل شده و بیشتر مناسب گروه سنی دانشآموزان مقاطع پنجم، ششم ابتدایی و بالاتراست.
امیدخدا درباره بخش کودک این کتابخانه ادامه داد: بخش کودک با ۸ هزار جلد کتاب، زمینهای برای حضور کودکان، همراه خانوادههایشان در کتابخانه است. در بخش نشر کتابخانه، اعضا میتوانند از ۳۸ مجله بزرگسالان و ۶ مجله برای کودکان کودکان و ۴ مجله علمی برای رده سنی نوجوانان بهرهمند شوند.
مسئول کتابخانه حضرت ولیعصر (عج) با بیان اینکه مراجعان کتابخانه متشکل از همه گروههای سنی مختلفی هستند، درباره کلاسهای آموزشی این کتابخانه اظهار کرد: کلاسهای آموزشی یا به اصطلاح محفل ادبی شاهنامهخوانی، یکشنبهها ساعت ۱۶ کلاسهای اوریگامی، یکشنبهها ساعت ۱۷ و برگزاری نمایشگاههای موضوعی یکشنبهها ساعت ۱۸ از برنامههای آموزشی این کتابخانه هستند.
امیدخدا ادامه داد: البته محور اصلی نمایشگاههای موضوعی کتابخانه براساس برداشتی از داستانها و قصههای کهن همچون «کلیله و دمنه» «شاهنامه» شکل گرفته است. نمایش کتابهای کمیک کتابخانه که با نگاهی طنازانه به قصهها و داستانهای کهن پرداخته از دیگر بخشهایی است که در بخش کلاسهای آموزشی قرار دارد و مخاطبان میتوانند این کتابها را در اختیار داشته باشند.
وی عنوان کرد: برای استفاده همزمان اعضای خانواده از کتابخانه، تمهیدی اتخاذ کردهایم که بچهها میتوانند همراه با خانواده خود در کلاسهای آموزشی شرکت کنند؛ بهعنوان مثال کلاسهای شاهنامهخوانی با حضور والدین برگزار میشود و با توجه به اینکه تعدادی از اعضای کتابخانه، بازنشستگان و سالمندان هستند، در صدد برآمدیم، فضایی را برای این گروه از مخاطبان ایجاد کنیم تا بتوانند به راحتی از امکانات این فضای فرهنگی استفاده کنند.
مسئول کتابخانه حضرت ولیعصر (عج) گفت: اغلب سالمندان و بازنشستگان که به این کتابخانه مراجعه میکنند بیشتر تمایل به مطالعه کتابهای تاریخی، سرگذشتنامهها و کتابهای مختص به دوران دفاع مقدس دارند؛ بنابراین سعی کردیم از این لحاظ غنی باشیم. این کتابخانه عضویت سراسری دارد و چنانچه کتابی در دسترس نداشته باشیم سعی میکنیم، از کتابخانههای دیگر فراهم کرده و در اختیار مراجعهکننده قرار دهیم.
امیدخدا ادامه داد: برگزاری کلاسهای آموزشی در کتابخانهها میتواند جنبههای مختلف و موثری در بطن خود داشته باشد؛ مثل برگزاری مسابقات مختلف برای ایجاد رقابت سالم بین بچهها؛ بنابراین با برگزاری مسابقه شعرخوانی از شاهنامه سعی میکنیم فضای مفرحی را ایجاد کنیم؛ همچنین در قالب مسابقه «جشنواره رضوی» شامل بخشهای نقاشی، خط، شعرخوانی و کتابخوانی، تلاش داریم مخاطبان خود را بیشتر به سمت کتابخوانی و تقویت ارتباط با کتاب تشویق و ترغیب کنیم.
وی اظهار کرد: کتابخانه حضرت ولیعصر (عج)، با ایجاد بخش اهدای کتاب، مردم میتوانند کتابهای خوانده شده خود را به کتابخانه اهدا کنند؛ بخشی از کتابها در قالب پویش «اهدای کتاب به زندانیان» اهدا میشود.
به گزارش ایبنا؛ کتابخانه حضرت ولیعصر (عج) واقع در بزرگراه رسالت شنبه تا چهارشنبه ۷ و۳۰ تا ۷عصر و پنجشنبه و جمعهها از ۷ و۳۰ تا ۱۳و ۳۰ پذیرای مخاطبان است.
نظر شما