چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
جلال حکمت

استاد دانشگاه مشهد بود و مدرّس حوزه علمیه آن دیار. حکمت، فلسفه و عرفان را به‌خوبی می‌دانست و در احیای میراث مکتوب گذشتگان کوشا بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پاسداشت یاد و نام بزرگان و مفاخر کشور راهی است برای الگوسازی؛ راهی که کمک می‌‏کند جوانان با زیست علمی و شخصی این عزیزان آشنا شوند و با الگوگیری، راه پُرتلاش و پُرافتخار آن‌ها را ادامه دهند. بنیاد ملی نخبگان از چند سال قبل اقدام به برگزاری مراسم تکریم از نخبگان و مفاخر معاصر ایران‏ زمین در سراسر کشور کرده است که گزارش آن در بولتنی به نام «طواف شمع» و نشریه‌‌ای به نام «هنرنامه» منتشر شده است. بازخوردهای این اتفاق مبارک باعث شد تا خبرگزاری کتاب ایران با همکاری بنیاد ملی نخبگان تصمیم به درج برشی از زندگی شخصی و حرفه‌‏ای این بزرگان زیرِ نام «قاب روایت» کند. این مجموعه به قلم «محسن شاه‌رضایی» نوشته شده و تقدیم به خوانندگان خبرگزاری کتاب ایران می‏‌شود.
 
متن این شماره قاب روایت به شرح زیر است:
استاد دانشگاه مشهد بود و مدرّس حوزه علمیه آن دیار. حکمت، فلسفه و عرفان را به‌خوبی می‌دانست و در احیای میراث مکتوب گذشتگان کوشا بود. شرح بر آثار بزرگان را از دل کتابخانه‌ها می‌جست و تصحیح‌شده آنها را به جویندگان علم تقدیم می‌کرد؛ از صدرای شیرازی گرفته تا حکیم سبزواری و از ابن‌عربی تا فیض کاشانی. خود نیز به تألیف و تدوین کتاب‌هایی گرانبها اهتمام می‌ورزید و غنیمتی بزرگ بود برای اهل علم. طلبه جوانی بود که اساتیدش به آینده درخشان وی بشارت داده بودند. بر کرسی استادی هم که تکیه زد، شاگردان و همگنان او به جایگاه رفیع علمی‌اش اذعان داشتند.

آوازه شهرت او مرزهای ایران را درنوردیده و به خارج از کشور هم رسیده بود. اندیشمندانی چون هانری کربن فرانسوی و آنه ماری شیمل آلمانی مکرر به دیدارش می‌آمدند و به گفتار با او می‌پرداختند. او کسی نبود جز سیدجلال‌الدین‌ آشتیانی، فیلسوف و متفکر معاصر ایران‌زمین.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها