یکشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۰
یک حدس شصت‌ساله!

او علاقه‌اش به علم ریاضی را مدیون پدر می‌داند که در کودکی برایش طرح معما می‌کرد و او را به حل آنها ترغیب و تشویق می‌کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پاسداشت یاد و نام بزرگان و مفاخر کشور راهی است برای الگوسازی؛ راهی که کمک می‌‏کند جوانان با زیست علمی و شخصی این عزیزان آشنا شوند و با الگوگیری، راه پُرتلاش و پُرافتخار آن‌ها را ادامه دهند. بنیاد ملی نخبگان از چند سال قبل اقدام به برگزاری مراسم تکریم از نخبگان و مفاخر معاصر ایران‏ زمین در سراسر کشور کرده است که گزارش آن در بولتنی به نام «طواف شمع» و نشریه‌‌ای به نام «هنرنامه» منتشر شده است. بازخوردهای این اتفاق مبارک باعث شد تا خبرگزاری کتاب ایران با همکاری بنیاد ملی نخبگان تصمیم به درج برشی از زندگی شخصی و حرفه‌‏ای این بزرگان زیرِ نام «قاب روایت» کند. این مجموعه به قلم «محسن شاه‌رضایی» نوشته شده و تقدیم به خوانندگان خبرگزاری کتاب ایران می‏‌شود.
 
متن این شماره قاب روایت به شرح زیر است:
نیم‌قرن پیش بود که استاد حدس خود در علم گراف را عرضه داشت. در این مدت ریاضی‌دانان بسیاری برای اثبات آن به میدان آمده‌اند، اما توفیق چندانی نیافته‌اند. این حدس برای رده‌های مختلفی از گراف‌ها صدق می‌کند، اما اثبات آن درحالت‌کلی تاکنون امکان‌پذیر نبوده است.
حدس عدد رنگی در گراف‌ها نخستین‌بار در جوانی به ذهن استاد خطور کرد. هنگامی‌که در آمریکا دانشجوی دورة دکتری بوده و روی مسائل گراف کار می‌کرد. خود می‌گوید: «ایدة اصلی چنان طبیعی و روان بود که استادم تا مدت‌ها آن را یک مسئلة حل‌شده می‌پنداشت.»
بدین‌ترتیب نام ریاضی‌دان ایرانی؛ دکتر مهدی بهزاد، در تاریخ علم گراف با نام انگاره عدد رنگی کلی عجین شده است.
او علاقه‌اش به علم ریاضی را مدیون پدر می‌داند که در کودکی برایش طرح معما می‌کرد و او را به حل آنها ترغیب و تشویق می‌کرد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها