وی افزود: اعضای شورای اسلامی شهر نیز با انتقال آن موافقت کرده و برخی تعمیرات این مجتمع نیز صورت گرفته، هرچند تا زمان انتقال انتظار داریم بخشی از مشکلات دیگر این ابنیه رفع شود.
قادری بیان کرد: قرارگیری 2 کتابخانه شیخ شلتوت و مجتمع فرهنگی با فاصله چند متر و با اعضای مشترک بازدهی مطلوبی ندارد و این در حالی است که بسیاری از مناطق شهر مهاباد نیازمند احداث کتابخانه عمومی است و علاوه بر محله پشت تپ، سایر مناطق شهر از جمله فرهنگیان، موکریان و... نیز نیازمند احداث زیرساختهای فرهنگی با کاربری کتابخانه عمومی هستند.
رییس کتابخانههای عمومی شهرستان مهاباد در ادامه اظهار کرد: سرانه کتابخانههای عمومی در شهرستان مهاباد به ازای هر 100 نفر 1.02 است، در حالی که شاخص کشوری برای هر 25 هزار نفر 1 کتابخانه عمومی است.
وی افزود: درحال حاضر در شهرستان مهاباد به ازای هر 75 هزار نفر 1 کتابخانه وجود دارد و از لحاظ رتبه بندی برخورداری از زیرساخت فرهنگی استان، جزو 3 شهر آخر آذربایجان غربی هستیم.
قادری در ادامه از عدم اجرای قانون اختصاص نیم درصد از درآمد شهرداری مهاباد به کتابخانههای عمومی شهرستان خبر داد و گفت: اگرچه محاسبه نیم درصد درآمد شهرداری مهاباد به نزدیک 300 میلیون تومان نیز میرسد، عدم پرداخت آن از سوی شهرداری موجب شده این مبالغ از مرکز کشور کسر شود و اعتباری هم عاید شهرستان نمیشود، لذا اختصاص این مبلغ به شهرستان و صرف آن بسیاری از مشکلات شهرستان را حل و فصل خواهد کرد.
وی افزود: سال گذشته مقرر شده بود 50 میلیون تومان از سوی شهرداری مهاباد به نهاد کتابخانههای عمومی شهرستان اختصاص یابد اما 33 میلیون آن پرداخت شده است.
رییس نهاد کتابخانههای عمومی شهرستان مهاباد در ادامه از کاهش شدید اعضای کتابخانه و تعطیلیهای بلند مدت این مراکز در سال جاری خبر داد و گفت: در بازه زمانی 6 ماهه سال جاری کتابخانههای این شهرستان 70 روز دایر بوده و همین امر موجب ریزش شدید اعضای کتابخانههای شده است.
چیا قادری افزود: علیرغم اعتراض و نقدهای فراوان شهروندان به تعطیلی کتابخانهها، بخش اداری و امانت کتابخانههای عمومی با دستور ستاد کرونا تعطیل شدهاند.
وی بیان کرد: در زمان شیوع بالای کرونا میتوان بخش سالنها را تعطیل کرد و بخش اداری و امانت کتاب همچنان برای ارائه خدمات دایر باشد.
عارف خدرلو، فرماندار شهرستان مهاباد، نیز در این جلسه اظهار کرد: یک کتابخانه به ازاء جمعیتی بالغ 75 هزار نفر، منطقی و مطلوب نیست و شناسایی فضاهای فیزیکی شهرستان و احداث کتابخانههای جدید باید در اولویت کار مسوولان شهرستان و استان قرار بگیرد.
وی افزود: اگرچه پتانسیلهای خوبی در بخش نیروی انسانی در شهرستان وجود دارد اما از نظر شاخصهای فیزیکی و زیربنایی با چالشی جدی روبرو هستیم.
خدرلو تصریح کرد: با اعتبارات استانی نمیتوان به احداث مجتمع فرهنگی جدید امید بست، لذا باید احداث آن از محل اعتبارات ملی باید صورت بگیرد.
فرماندار شهرستان مهاباد در پایان شهرداری را موظف به پرداخت 100 میلیون تومان در بازه زمانی 3 ماهه کرد و گفت: صرف این هزینه در شهرستان علاوه بر اینکه بسیاری از مشکلات را رفع میکند به توسعه زیرساختها و کتابخانههای عمومی شهرستان نیز منجر میشود.
طاهر جنگلی، عضو شورای اسلامی شهر مهاباد، نیر در ادامه این جلسه اظهار کرد: مشکلی برای واگذاری قرائتخانه به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا نهاد کتابخانههای عمومی وجود ندارد و منتظر به نتیجه رسیدن این دو اداره برای تعیین کاربری هستیم.
وی افزود: شایسته نیست مهاباد با کسب مقامهای متعدد در بخش فرهنگی در سطح کشور، فاقد اِلِمان فاخری باشد و المانهای موجود برازنده و بیان کننده دستاوردهای این حوزه نیست.
نظر شما