توصیه وی در این راه اجتناب از تبلیغ دین بدون مطالعه و تحقیق و بررسی موضوع مورد تبیین مبلّغ است. این کتاب به همت پرفسور عبدالجواد فلاطوری پس از تقریرنویسی از مطالف مؤلف و بازبینی نهایی آیتالله کلباسی به چاپ رسیده است.
در تصحیح و تحقیق این رساله تمام آیات و روایات و شواهد، اعراب گذاری و مأخذیابی و ترجمه کرده است و در مواردی که نیاز به توضیح مؤلف بوده، برای همان مطلب شرح کوتاهی تدوین شده است.
از مطالب این اثر می توان به «ادله وجوب امربهمعروف و نهیازمنکر »، «گناه و عقوبت ترک این واجب الهی»، «حفظ دین در سایه امربهمعروف و نهیازمنکر»، «حرکت دشمن در ترویج باطل»، «آیا منبر رفتن و تبلیغ دین موجب کسر شأن میشود»، «علت آمدن انبیا»، «اثر وجود علما: اجرای دستورهای دین»، « امربهمعروف و نهیازمنکر؛ واجب دینی یا کفایی»، «عامل حفظ قوانین»، «شرایط و آداب دعوت»، «شرایط دعوت کننده»، «صدور مجوز برای اهل تبلیغ از سوی علما»، اشاره کرد
برشی از اثر:
«اصولاً نبوت (خاصه یا عامه) برای چیست؟ و غرض خداوند توانا از ارسال رسل چیست؟ و در این مورد عقل چه می گوید؟ عقل می گوید: بشر نیازمند به اجتماع است و بدون آن نمیتواند رفع حوایج و نیازمندیها و دفع آلام و درمندیهای خود را نماید. لازمه (آن) پیدا شدن سلسله افکار و اعمال و عقایدی است که مربوط به همان اجتماع و زاده آن است. اگر جلوی آن امیال و عقاید گرفته نشود، موجب انحطاط و زوال آن جامعه خواهد بود. روی این اصل است که عقل، آمدن پیامبران و آوردن دین را لازم میشمارد.»
کتاب «رهنمای دین؛ دستور تبلیغ» اثر آیت الله محمدرضا کلباسی اشتری و تصحیح و تحقیق آیت الله احمد کلباسی اشتری و به همت مؤسسه بوستان کتاب در 136 صفحه منتشر شد.
نظر شما