شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۸
بزرگداشت حکیم نظامی بخشی از هویت فرهنگی ما را بیان می‌کند

رضا نیازی معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه ستاد بزرگداشت برنامه‌های فرهنگی- هنری حکیم نظامی گنجوی در لرستان گفت: این شاعر پارسی‌گوی یکی از مفاخر و بزرگان ایران زمین است که این بزرگداشت برای بیان بخشی از هویت فرهنگی ما نقش مؤثری را خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در لرستان، پیش از ظهر امروز (23 بهمن) ستاد بزرگداشت برنامه‌های فرهنگی- هنری حکیم نظامی گنجوی در لرستان در محل سالن اجتماعات شهید حیدریان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان تشکیل جلسه داد.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با تأکید بر عزم جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اقدامات لازم در راستای هرچه باشکوه‌تر برگزار شدن بزرگداشت حکیم نظامی گفت: این شاعر پارسی‌گوی یکی از مفاخر و بزرگان ایران زمین است که این بزرگداشت برای بیان بخشی از هویت فرهنگی ما نقش مؤثری را خواهد داشت.

رضا نیازی ادامه داد: همراهی و مشارکت دستگاه‌های مختلف فرهنگی، دانشگاه‌ها (با پژوهش‌هایی که در زمینه نظامی‌پژوهی انجام داده‌اند)، شهرداری‌ها و صدا و سیمای مرکز لرستان در معرفی این حکیم مؤثر هستند که با برنامه‌های مختلف خود می‌توانند گام‌های بلندی با هدف معرفی نظامی در استان بردارند.



وی افزود: توجه به موضوع نظامی باید عمومی‌تر شود و در جامعه نمود بیشتری داشته باشد و موضوع شعر و اندیشه‌های ایشان بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با تأکید بر اینکه بخش‌های مختلف ستاد بزرگداشت حکیم نظامی برنامه‌های خود را به دبیرخانه این ستاد اعلام کنند افزود: استفاده از ظرفیت‌های موجود استان همچون نظامی‌خوانی، نقد و بررسی کتاب‌ها حوزه نظامی، معرفی کتاب‌های این حوزه و برگزاری نشست‌های تخصصی همچون نشستی که پیش از این در برنامه‌های جنبی دومین نمایشگاه مجازی کتاب با موضوع این شاعر پارسی‌گوی برگزار شد ادامه داشته باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر شناسایی و معرفی نظامی‌پژوهان در سراسر لرستان تأکید کرد و افزود: مطبوعات و رسانه‌ها در این حوزه می‌توانند در معرفی این بخش نقش داشته باشند، همچنین رؤسای ادارات شهرستان‌ها نیز برنامه‌های مختلف خود را به دبیرخانه این بزرگداشت اعلام می‌کنند و موازی با برنامه‌های ستاد مرکزی برنامه‌های مختلفی در سراسر استان برگزار خواهد شد.

گفتنی است، در این نشست اعضای حاضر نظرات و پیشنهادهای خود را در حوزه‌های مرتبط در قالب بزرگداشت حکیم نظامی ارائه کردند و در پایان سیدمصطفی جهانبخت به عنوان دبیر استانی این بزرگداشت انتخاب شد.
 
جمال‌الدین ابومحمّد الیاس بن یوسف بن زکی بن مؤیَّد ملقب به نظامی و نامور حکیم نظامی، شاعر و داستان‌سرای ایرانی پارسی‌گوی در سده ششم هجری که به‌عنوان صاحب سبک و پیشوای داستان‌سرایی در ادبیات پارسی شناخته شده‌است. آرامگاه نظامی گنجوی، در حاشیه غربی شهر گنجه قرار دارد. نظامی در زمرهٔ گویندگان توانای شعر پارسی است، که نه‌تنها دارای روش و سبکی جداگانه است، بلکه تأثیر شیوهٔ او بر شعر پارسی نیز در شاعرانِ پس از او آشکارا پیداست. نظامی از دانش‌های رایج روزگار خویش (علوم ادبی، نجوم، فلسفه، علوم اسلامی، فقه، کلام و زبان عرب) آگاهی گسترده‌ای داشته و این ویژگی از شعر او به روشنی دانسته می‌شود. روز ۲۱ اسفند در تقویم رسمی ایران روز بزرگداشت نظامی گنجوی است.
مخزن الاسرار، منظومه لیلی و مجنون، هفت پیکر و اسکندر نامه از شاهکار های این شاعر است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها