پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۶
نویسندگان امروز ایران حرف زیادی برای گفتن در جهان دارند/ کتاب‌های ادبی پرفروش‌ترین‌های نمایشگاه هستند

احسان رضایی، نویسنده و کتابشناس عنوان کرد که برگزیده شدن پیاپی آثار نویسندگان موفق ایرانی در جوایز ادبی دنیا نشان می‌دهد که صاحب‌قلمان ایرانی حرف زیادی برای گفتن در جهان دارند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، احسان رضایی که امروز (29 اردیبهشت) در غرفه جایزه جلال سخن می‌گفت، عنوان کرد: خوشبختانه در نمایشگاه کتاب امسال بخشی از خرید، مجازی شده که کمک می‌کند جنبه نمایشگاهی آن تقویت شود. نمایشگاه فرصتی مغتنم برای تازه شدن دیدار ناشران، نویسندگان و مترجمان با مخاطبانشان است. همچنین با توجه به اینکه شبکه توزیع کتاب در کشورمان کارآمد نیست و به عنوان نمونه حتی آثار منتشر شده در قم به راحتی در دسترس استان همجوار یعنی تهران نیست، نمایشگاه یک فروشگاه بزرگ نیز به شمار می‌رود که کمک می‌کند آثار نویسندگان راحت‌تر و آسان‌تر به دست مخاطبانشان برسد.

وی با اشاره به اینکه کتاب‌های ادبی پرمخاطب‌ترین آثار در نمایشگاه کتاب هستند، افزود: کتاب‌خواندن یعنی مطالعه ادبیات و کتاب‌های ادبی تنها آثاری هستند که هدف از خواندن آنها کسب لذت مطالعه است.

رضایی تاکید کرد: در نمایشگاه کتاب دوره قبل پرفروش‌ترین آثار و نیز گران‌ترین کتاب‌ها مربوط به حوزه کودک و نوجوان بود و سپس کتاب‌های ادبی بیشترین مخاطب را داشتند.

وی با اشاره به اینکه سابقه داستان‌نویسی در کشور ما بسیار طولانی است، افزود: رمان بیشتر از داستان کوتاه در کشورمان مخاطب دارد و عرضه و فروش گسترده چاپ‌های متعدد از رمان‌های باارزش ایرانی نشان می‌دهد که ادعای به پایان رسیده عمر رمان در کشورمان اشتباه است.

رضایی تاکید کرد: امسال رمان‌های ایرانی بسیار خوبی در نمایشگاه کتاب عرضه شده که متعلق به نویسندگان دهه 70 و حتی 80 هستند که بسیار دلگرم‌کننده و باعث افتخار است. معرفی آثار تالیفی باارزش به خوانندگان و فروش بالای این کتاب‌ها کمک می‌کند که صنعت نشر ما بتواند با کشورهای دیگر رقابت کند.

وی با تاکید بر اینکه نویسندگان ما خود را در جهان اثبات کرده‌اند، گفت: دو سال پیاپی فرهاد حسن‌زاده، کاندیدای جایزه هانس کریستین آندرسن شده و کتاب‌های هوشنگ مرادی کرمانی به فروش 500 هزار نسخه‌ای رسیده و به چندین زبان زنده دنیا ترجمه شده است. این امر نشان می‌دهد که نویسندگان ما حرف زیادی برای گفتن در جهان دارند.

رضایی تاکید کرد: برای توفیق ادبیات داستانی معاصر باید برای آن هزینه شود و برای تبدیل آثار موفق به فیلم، انیمیشن و صنعت‌های هنری مختلف اقدام شود.

وی با اشاره به اینکه چهار کتاب وی در نمایشگاه سی‌و‌سوم عرضه شده است، گفت: از این آثار، «آداب کتابخوانی»، با زبان اول شخص جستاری در 30 روایت درباره مسایل کتاب‌خوانان و کتاب‌دوستان است. «کتاب‌های تاریخ‌ساز» به معرفی کتاب‌های تاثیرگذار در تمدن بشری اختصاص دارد و «نویسندگان تاریخ‌ساز» نیز معرفی نویسندگان تمدن‌ساز جهان از دانته تاکنون است. کتاب «سرگذشت پزشکی ایران» نیز یک دوره تاریخ ایران از منظر علم طبابت را شامل می‌شود.

رضایی به بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب تهران پیشنهاد داد که از خرید و مطالعه آثار ادبی ایرانی از جمله «سووشون» سیمین دانشور و کتاب‌های احمد محمود، رامبد خانلری، مهدی اسدزاده، رضا امیرخانی و نادر ابراهیمی غفلت نکنند.

سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 21 تا 31 اردیبهشت به صورت حضوری در مصلای امام خمینی (ره) و به صورت مجازی دایر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها