پرویز در گفتوگو با ایبنا:
تقویت نقد ادبی نیازمند همکاری وزارتخانههای فرهنگ و علوم است/ ارسال 500 نسخه از تمام کتابهای برگزیده قلم زرین به کتابخانههای عمومی
رییس انجمن قلم ایران با اشاره به اینکه بخش نقد ادبی بیستمین دوره جایزه قلم زرین هیچ برگزیدهای نداشت، تصریح کرد که برای تقویت حوزه نقد ادبی باید اقداماتی با همکاری وزارت علوم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت بخش پایاننامهها و پژوهشهای دانشجویی حوزه نقد ادبی انجام شود.
وی افزود: جشنوارههای تخصصی، چشم بینای جامعه در شناساندن آثار ارزشمند هستند و میتوانند نقش مهمی در شناسایی وضعیت ادبی حوزههای مختلف پژوهش، شعر، داستان و کودک و نوجوان داشته باشند.
رییس انجمن قلم ایران با اشاره به حمایت از آثار برگزیده اظهار کرد: دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی در راستای حمایت از آثار برگزیده بیستمین دوره جشنواره قلمزرین وعده داده که از هریک از این آثار 500 نسخه خریداری و به کتابخانههای عمومی ارسال شود. همچنین قرار است جلسات نقد و بررسی این آثار را با همکاری شبکه چهارم سیما برگزار کنیم.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت توجه خاص به ارتقای حوزه پژوهشهای ادبی عنوان کرد: رشد ادبیات مرهون اعتلای حوزه نقد است که متاسفانه به دلیل کممخاطب بودن و استقبال کمتر در جامعه این بخش مغفول مانده است.
پرویز در توضیح راهکارهای خروج از این وضعیت گفت: برای رشد و اعتلای این حوزه باید سطح کمی و کیفی پایاننامههای دانشجویی در حوزه نقد ادبی بهویژه ادبیات معاصر افزایش یابد. اکنون به صورت جسته و گریخته پایاننامههایی در این حوزه تهیه میشوند که هنوز کافی نیست و باید با همکاری وزارتخانههای علوم و فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامهریزی اساسی برای حمایت از پایاننامههای کاربردی و ارزشمند که قابل چاپ به صورت کتاب باشند انجام شود.
وی در پایان گفت: نتایج حاصل از جشنوارههای ادبی میتواند به سیاستگذاران و مجریان فرهنگی کشورمان نشان دهد که نقطههای قوت و ضعف کدام است و چه قوانینی را برای رشد و حمایت از صنعت نشر باید تصویب و اجرا کنند.
نظر شما