شنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۲
لزوم توسعه کمی و کیفی کتابخانه‌های عمومی «حافظیه» و «سعدی» در شیراز

لزوم توسعه کمّی و کیفی کتابخانه‌های عمومی «حافظیه» و «سعدی» در جلسه مدیران‌کل کتابخانه‌های عمومی و میراث فرهنگی فارس مطرح شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) در فارس، روح‌الله منوچهری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس و موید محسن‌نژاد، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس ۲۲ مردادماه، وضعیت دو کتابخانه عمومی «حافظیه» و «سعدی» و راهکارهای همکاری بیشتر برای توسعه کتابخوانی در بافت های تاریخی و فرهنگی را بررسی کردند.
 
منوچهری در این دیدار با اشاره به وضعیت کتابخانه‌های عمومی در کشور عنوان کرد: در حال حاضر ۲۵۰ کتابخانه عمومی در استان و بیش از سه‌هزار کتابخانه در کشور داریم؛ کتابخانه‌های عمومی در ایران در مقایسه با کشورهای منطقه وضعیت مناسبی دارند.
 
روح‌الله منوچهری اضافه کرد: در مکان‌های میراثی استان چند کتابخانه عمومی موجود است که مهم‌ترین آن‌ها کتابخانه «حافظیه» در جوار آرامگاه لسان‌الغیب شیرازی و کتابخانه عمومی «سعدی» واقع در آرامگاه سعدیه است که هر دو قریب به نیم قرن قدمت دارند و از پرطرفدارترین کتابخانه‌های عمومی در شیراز هستند.
 
وی با تأکید بر لزوم توسعه کمّی و کیفی کتابخانه‌های حافظیه و سعدی گفت: بیشتر مسافرانی که به کشور سفر می‌کنند به شیراز می‌آیند و مسافران شیراز بی‌شک به دیدار حافظیه و سعدیه می‌روند؛ در هر دو محل کتابخانه داریم و مسافران و گردشگران زیادی به این دو کتابخانه مراجعه کنند.
 
منوچهری با بیان اینکه در کتابخانه‌های عمومی خدمات متنوعی ارائه می‌شود، گفت: فضای کنونی هر دو کتابخانه کوچک است و در صورت امکان باید فضای کتابخانه‌ها توسعه یابد.
 
وی بر موقعیت ویژه کتابخانه حافظیه تأکید و اضافه کرد: کتابخانه حافظیه باید مرمت و تجهیز شود. این کتابخانه می‌تواند سرآمد کتابخانه‌های عمومی در استان و کشور باشد.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس نیز در این نشست با بیان اینکه هیچ مخالفتی با توسعه دو کتابخانه به‌صورت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری نداریم، گفت: کتاب خیلی تاثیرگذار است. اگر فرهنگ کتابخوانی در بین کودکان و نوجوانان ترویج یابد، تأثیر فضای مجازی کم می‌شود. اگر بتوانیم در توسعه کتاب و کتابخانه سهیم باشیم، دریغ نخواهیم کرد.
 
موید محسن‌نژاد با اشاره به کتابخانه سعدی افزود: این کتابخانه در دل منطقه‌ای که آسیب‌پذیر است در جوار آرامگاه سعدی، فضایی فرهنگی را به وجود آورده و این بسیار مهم است. فضای فعلی کتابخانه کوچک است و لازم است که طرح توسعه کتابخانه پیگیری شود.

وی درباره کتابخانه حافظیه گفت: کتابخانه حافظیه ظرفیت تبدیل شدن به کتابخانه تخصصی حافظ‌شناسی را دارد. در طرح توسعه حافظیه فضای کتابخانه‌ای نیز در نظر گرفته شده است.

محسن‌نژاد با بیان اینکه مراکز فرهنگی آسیب‌های اجتماعی را کم می‌کنند، خواستار ایجاد کتابخانه در مناطق تاریخی شیراز شد و گفت: در بافت تاریخی شیراز نیاز به کتابخانه داریم. با همکاری مشترک برخی از خانه‌های تاریخی در بافت سنتی شیراز، می‌توان آن‌ها را مرمت و به کتابخانه تبدیل کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها