وی افزود: در تداوم یا عدم تداوم زندگی مشترک میان زوجین تعهدات و روابط مالی در تمام مراحل آن و حتی انحلال نکاح تأثیر عمیق و گسترده دارد. در این اثر قوانین حاکم بر روابط مالی زوجین و حقوق مترتب با آن به تفکیک و با جزئیات و در عین حال به صورت منسجم و یکپارچه تحلیل و تبیین شده است. همچنین تبیین انواع رژیمهای مالی تأثیرگذار در روابط مالی زوجین، رابطه الگوهای حقوقی اداره خانواده با نظام حاکم بر این روابط بیان و نظرات حقوقدانان اسلامی و مقایسه برخی از آنها با برخی دیگر و در نهایت مقایسه آن با قانون سوئیس مطرح شده است. بعد از بررسیهای لازم به وجوه اشتراک و افتراق این دو نظام حقوقی پرداخته و امکان تشکیل نظام واحد حقوقی مورد ارزیابی قرار گرفته است.
خدای به ساختار اثر اشاره و تصریح کرد: این اثر در چهارفصل تألیف شده است. فصل اول به معرفی کتاب و معانی اصطلاحات به کار رفته است. فصل دوم از این اثر، حمایتهای مالی از زوجه شمارش و شرح داده شده است. در بخش اول این فصل حمایتهای مالی از زوجه غیر مشروط بر انحلال نکاح و در بخش دوم حمایتهای مالی از زوجه مشروط بر انحلال نکاح، مشروحا مورد بررسی قرار گرفته است.
این نویسنده ادامه داد: در فصل سوم مبانی نظام مالکیت اموال زوجین در نظامهای حقوقی مختلف بررسی شده و رابطه الگوهای حقوقی اداره خانواده با نظام حاکم بر روابط مالی زوجین بیان شده است. در فصل چهارم نظام پیوستگی و ارتباط حقوق مالی زوجین که نظام مورد نظر بوده مفصلاً مورد بررسی قرار گرفته و اصول و قواعد حقوقی ناظر بر حفظ تعادل در این نظام بیان شده است. در نهایت نیز رویکرد نظام مالی حاکم در حقوق کشور ایران و کشور سوئیس، امکان تشکیل نظام واحد بین نظام حقوقی دو کشور را منتفی دانسته است.
نظر شما