یکشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۵
خداحافظی با نغمه‌ساز «قناری در قفس»/ عباسی قصری روایت دست اول از دفاع مقدس داشت

مراسم تشییع پیکر کیومرث عباسی (قصری)، شاعر غزل‌سرای کرمانشاهی و از شاعران معاصر سبک هندی با حضور پرشور اهالی فرهنگ و هنر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، امروز (30 مرداد) در آیینی به میزبانی حوزه هنری، اهالی فرهنگ و هنر با کیومرث عباسی وداع کردند، هنرمند شاعری که فارغ از هیاهو، غزل را زندگی می‌کرد. عباسی قصری شاعری صبور، آرام و بی‌حاشیه بود که به سبک هندی تلطیف‌شده با سبک عراقی شعر می‌سرود و غزل‌هایش برای عموم قابل فهم بود.

قصری از شعله‌های روشن شعر فارسی بود
در این آیین، عباس محمدی، مدیرکل مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری ضمن تسلیت درگذشت عباسی قصری با تاکید بر اینکه این شاعر به اندازه شعرهای بلندقامتش به جایگاهی که باید نرسید، تاکید کرد: تاریخ حتما بخشی از اشعارش را به آیندگان خواهد سپرد.

محمدی با بیان اینکه قصری از شعله‌های روشن شعر بلند معنای فارسی بود، گفت: قصری بی‌حاشیه و آرام زمزمه‌ساز مضامین بلند بود و امیدوارم به واسطه اشعاری که در وصف ائمه اطهار(ع) سروده مشمول رحمت الهی شود.

قصری شهریار شعر کردی بود
همچنین در این آیین، محمدرضا ترکی، نویسنده و استاد زبان و ادبیات فارسی در سخنانی با تاکید بر اینکه با وجود دیدن مرگ نزدیکان هنوز همه مردن را به عنوان حفیقتی مشکوک می‌نگریم و ایمان به مرگ در رفتارمان نمود ندارد، عنوان کرد: بروز اندیشه‌های خیامی در ادبیات فارسی نشانه اعتراض شاعران به مرگ است و نشان می‌دهد ما انسان‌ها خود را سزاوار نیستی نمی‌دانیم.

ترکی تصریح کرد: اینکه ریاکارانه می‌گوییم مرگ حق است ولی تصور وقوع این حقیقت برای خودمان را نداریم به دلیل جاودانه بودن‌مان است. ما نسبتی با نیستی نداریم و خدا ما را برای بقا و نه فنا خلق کرده است. انسان به اعتبار روح و جان مقدس خود جاودانه و فناناپذیر است و در این میان شاعران که با کلمه ارتباط دارند جاودانه‌تر هستند. هستی با کلمه آغاز شده و تداوم یافته و قصری نیز از سرآمدان کلمه بود.

این پژوهشگر ادبی با تاکید بر بزرگواری و آرامش ذاتی قصری گفت: لبخند قصری آرامش‌بخش بود و با وجود نظامی‌بودن بسیار لطیف و باعاطفه بود.

وی با بیان اینکه قصری را می‌توان با شهریار مقایسه کرد، افزود: شهریار پل واسط میان شعر فارسی و ترکی و قصری نیز واسطه شعر فارسی و کُردی بود. اشعار کُردی قصری بسیار درخشان است در عین حال به دلیل انزوا و گوشه‌گیری حاصل از کرامت نفس در تهران چندان شناخته نشد و تنها خبرگان شعر فارسی که شعر را اتفاقی جدی می‌دانند به ارزش وی پی بردند.

ترکی تصریح کرد: اشعار عباسی قصری جدی، ‌فاخر و عمیق در سبک هندی و عراقی بود. با اشعار صائب انس داشت و طبعش تا آنجا بلند بود که چون مغناطیسی سخنان ارزشمند را جذب و تجلی می‌کرد. بسیار آزاده بود و سخنش را بر پای فرومایگان نمی‌ریخت. صاحب روایتی دست اول از دفاع مقدس بود چون حماسه مردمان قصرشیرین را به چشم خود دیده بود. هرگز تکلف نداشت و شاعری آزاده بود. در اشعارش انتقاد و اعتراض به نامردمی‌ها و ظلم اعتراض داشت و ناب‌ترین اشعار را در وصف اهل بیت (ع) سرود.

عباسی قصری به واسطه آنچه نکرد مشهور شد
در این مراسم همچنین سید عباس سجادی، از شاعران مشهور کشورمان در سخنانی کوتاه تاکید کرد: کیومرث عباسی به واسطه کارهایی که نکرد مشهور شد. وی مودب و اخلاق‌مدار بود.

سجادی با بیان اینکه ادب، حلقه گمشده فرهنگ و شعر فارسی است، گفت: قصری نمونه بارز ادب بود و کاش قدرش را در زمان حیاتش بیشتر می‌دانستیم.

در این مراسم همچنین رضا اسماعیلی، از شاعران آیینی کشورمان به قرائت پیام غلامعلی حداد عادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی پرداخت. حداد عادل در این پیام تاکید کرده که شعر سخته قصری می‌تواند الگوی مناسبی برای شاعران جوان باشد که درد و داغ مردان حماسه ساز را منعکس کنند. قصری ترجمان رنج‌های مردم قصرشیرین و سراسر ایران بود.

همچنین در این مراسم بیژن ارژن تا بیان اینکه با وقتی زبان کردی هست، شعر قصری جاودان می‌ماند به قرائت یکی از اشعار آن مرحوم پرداخت.

همچنین در حاشیه این مراسم، شهریار حیدری، نماینده مردم قصرشیرین در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایبنا از قصری به‌عنوان شاعر پرآوازه‌ای یاد کرد که در اشعارش راوی صداقت و حقیقت بود.

نماینده مردم قصرشیرین تصریح کرد: زبان و فرهنگ کُردی وامدار اندیشه‌ و شعر این شاعر بزرگ است و اشعارش جاودانه خواهد ماند.

حیدری با بیان اینکه قصری به زیبایی توانست با سرودن اشعار اجتماعی و دفاع مقدس به شعر کردی جانی تازه دهد، گفت: به‌زودی مراسم بزرگداشت باشکوهی در قصرشیرین با حضور علاقه‌مندان این شاعر بزرگ برگزار خواهد شد.

این مراسم امروز (30 مرداد) با حضور جمع کثری از اهالی فرهنگ و هنر فارسی و کردی از جمله محمدمهدی دادمان، رییس حوزه هنری، ابراهیم اسماعیلی اراضی، سرپرست معاونت گسترش شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران، علیرضا قزوه، رییس دفتر شعر و موسیقی صداوسیما  و شاعرانی چون حسین اسرافیلی، امین اکبری، سید وحید سمنانی، سید عباس سجادی، مصطفی محدثی خراسانی،‌ رضا اسماعیلی، عباس محمدی، علی داوودی، میلاد عرفانپور، علی‌محمد مودب، محمود حبیبی کسبی در حوزه هنری برگزار شد.

پایان‌بخش مراسم نیز اقامه نماز بر پیکر این هنرمند به امامت حجت‌الاسلام مخبری و بدرقه پیکر وی تا قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها