یکشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۴
نگاهی به نقش انگستان در دنیا و افشای اسرار تاریخ با کتاب «شبکه فریب»

کتاب «شبکه فریب: نگاهی به نقش انگلستان در دنیا» در چهار بخش دولت قانون‌شکن، نخبگان و اقتصاد جهانی، افشای اسرار تاریخ و تولید انبوه تدوین شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، همزمان با مرگ ملکه انگلیس؛ کتاب «شبکه فریب: نگاهی به نقش انگلستان در دنیا» اثر مارک کرتیس برای مطالعه منبع مناسبی است.

مارک کرتیس با نگاهی مستقل از عملکرد احزاب حاکم و با استفاده از منابع و مدارکی فراتر از ادعاهای رسانه‌های غالب و با گشودن پرونده‌های برنامه‌ها و نقشه‌های دولت، واقعیت نقش انگلستان در گذشته و حال دنیا را نشان می‌دهد.

این اثر با مستندات خود خطاب به مردم انگلیس می‌گوید: باید خود را از قید و بند شبکه گزارش‌ها و تحلیل‌های ابهام‌زا و مخدوش‌کننده حقیقت و فریب‌هایی که نخبگان کشورشان مسبب آن هستند، آزاد کنند و بدانند که نوعی خباثت خاص انگلیسی در پشت زبان دیپلماتیک و ظاهر سیاست گذارانشان سنگر گرفته است و هر چند در صحنه سیاست خارجی عموماً غیراخلاقی انگلستان، استثنائاتی هم مشاهده می‌شود، اما آن‌ها در مقایسه با کلیت صحنه، متأسفانه اندک و بی‌رنگ و رو هستند.

نویسنده با بیان چندین داستان از مداخلات گذشته انگلستان مانند پرونده دخالت در ایران، مالزی، گویان و کنیا، نشان می‌دهد که این دخالت‌ها ویرانگرتر از آنچه که تا به حال تصور می‌شد، بوده‌اند. مارک کرتیس معتقد است نظامی عقیدتی در انگلستان حاکم است که اجازه نمی‌دهد مردم، نقش واقعی انگلستان را در دنیا ببینند و نخبگان نیز با تسلط بر این نظام می‌توانند به راحتی سیاست‌هایی را که به سود خود و به زیان منافع مردم است را دنبال کنند.

مارک کرتیس، عضو پیشین مؤسسه سلطنتی امور بین الملل در انگستان کتاب‌ها و مقالات چندی درباره سیاست خارجی انگلیس دارد. او با گشودن پرونده های برنامه ها و نقشه های دولت که اخیراَ از طبقه بندی محرمانه خارج شده‌اند، واقعیت نقش انگلستان در گذشته و حالِ دنیا را نشان می‌دهد. 

کرتیس ضمن تشریح انگیزه‌ها و نتایج واقعی برخی از سیاست‌های خارجی عمده دولت های هر دو حزب مطرح نشان می‌دهد که دخالت‌های انگلیس در امور دیگر کشورها ویرانگرتر از آن بوده که تا به حال تصور می شده است و نظام عقیدتی روش نفکران لیبرال انگلستان خود به بافته شدن تاروپود شبکه فریب و دغل‌کاری وسیع رسانه‌ای مدد می‌رساند. 

به عقیده او، انگلستان همچنان نقش امپریالیستی خود را حفظ کرده است و می‌کوشد جایگاه سیاسی مستقل نخبگان انگلیسی را در دنیا ارتقاء دهد و یک «قدرت بزرگ» باقی بماند.

کتاب «شبکه فریب: نگاهی به نقش انگلستان در دنیا» در چهار بخش دولت قانون‌شکن، نخبگان و اقتصاد جهانی، افشای اسرار تاریخ و تولید انبوه تدوین شده است.

کتاب «شبکه فریب: نگاهی به نقش انگلستان در دنیا» اثر مارک کرتیس با ترجمه علی فتحعلی آشتیانی سومین کتاب از مجموعه غرب شناسی است که از سوی انتشارات سروش در سال 1397 منتشر و راهی بازار شده است. این کتاب در 612 صفحه با قیمت 60 هزار تومان از سوی انتشارات سروش منتشر و در اختیار علاقه‌مندان مباحث علوم اجتماعی و سیاسی قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها