پنجشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۲
میزان خشم در کشورهای بی‌ثبات بیشتر است

شهربانوقهاری روانشناس گفت: میزان خشم در کشورهایی که به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بی‌ثبات هستند بیشتر است.

 شهربانوقهاری روانشناس و نویسنده کتاب «وداع با خشم و پرخاشگری» در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره فرو خوردن خشم و اثرات آن گفت: در هر سنینی خشم و پرخاشگری هست اما در نوجوانی و اوایل جوانی که افراد هیجانی‌تر هستند بیشتر است.
 
وی افزود: برخی افراد به دلیل سرشتی، و یا به دلیل فقدان مهارت کنترل خشم، الگوگیری از خانواده و جامعه و بیماری روانی در کنترل خشم ناتوان هستند. برای مثال مصرف‌کنندگان الکل و مواد در کنترل خشم ناتوان هستند.
 
قهاری به اثرات افسردگی طولانی‌مدت بر خودکشی اشاره کرد و توضیح داد: فروخوردن هیجان و خشم در درازمدت به افسردگی منجرمی‌شود و خشم شدید نسبت به مردم و جامعه می‌توانند فرد را به سمت خودکشی سوق دهد. در جاهایی فروخوردن خشم کمک‌کننده است اما افراد باید یاد بگیرند خشم خود را به‌صورت کلامی ابراز کنند.   
 
این روانشناس به نقش عوامل مختلفی در ایجاد خشم و افسردگی اشاره کرد و گفت: در مجموع میزان خشم در کشورهایی که به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بی‌ثبات هستند بیشتر است.
 
قهاری عنوان کرد: کنترل خشم یکی از مهارت‌های زندگی است که یادگرفتنش برای همه لازم است زیرا بسیاری از نزاع‌های خانوادگی و بین فردی که باعث قتل غیرعمد می‌شود ناشی از خشم غیرقابل کنترل است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها