دوشنبه ۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۴
ترویج خشونت، تفرقه و ناامنی در کشور‌های مستقل هدف تروریسم رسانه‌ای است

محمدمهدی اسماعیلی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای مستقل جهان قربانی هجوم تروریسم رسانه‌ای قدرت‌های سلطه‌گر هستند، گفت: رسانه دیگر ابزار قدرت نیست، بلکه عین قدرت است و می‌تواند در خدمت عدالت یا ظلم و بی‌عدالتی باشد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دوشنبه دوم آبان‌ماه در هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه‌(اوآنا) که در هتل پارسیان آزادی برگزار شد، با بیان اینکه این اجلاس می‌تواند  سرآغاز دورانی جدید در فعالیت مجمع آوانا باشد، گفت: امیدوارم برپایی این اجلاسیه در تهران سرآغاز شاهد ایفای نقش فعال‌تر این مجمع در تحولات رسانه‌ای امروز و آینده منطقه و جهان باشد، جهانی که توسط رسانه‌ها ساخته و روایت و در اذهان عمومی بازنمایی می‌شود.
 
وی در ادامه گفت: در ادوار گذشته از رسانه به‌عنوان ابزار قدرت یاد می‌شد، اما امروز رسانه دیگر ابزارِ قدرت نیست، بلکه خودش عین قدرت است، رسانه قدرتی است که همانند سایر اشکال قدرت؛ هم می‌تواند در خدمت عدالت و سعادت برای بشر باشد و هم در خدمت ظلم و بی‌عدالتی.
 
وی افزود: رسانه قدرتی است که هم می‌تواند عامل صلح، همبستگی و همدلی ملت‌ها باشد و هم عامل کینه و دشمنی و تفرقه میان مردم باشد ازسویی هم می‌تواند در خدمت مظلومان و محرومان جهان باشد و صدای رسای آن‌ها در برابر زورگویان جهانی و هم در خدمت ظالمان و زورگویان و پنجه‌ای برای فشار دادن گلوی حق طلبان.
 
اسماعیلی با اشاره به اینکه رسانه قدرتی است که هم می‌تواند پاسدار حقیقت و صداقت باشد و هم دستگاه دروغ‌سازی و باطل‌نمایی، گفت: هنگامی که رسانه با قطب‌های قدرت و ثروت جهانی پیوند می‌خورد دیگر نمی توان از آن انتظار بازنمایی حقیقت، راستگویی و حق‌طلبی داشت و نمی‌شود آن را وسیله‌ای برای آزادی و سعادت بشر دانست.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه رسانه وقتی می‌تواند قدرتی رهایی بخش تلقی شود که از انحصار قدرتمندان و ثروتمندان رهایی پیدا کند، تصریح کرد: رسانه وقتی در خدمت آزادی ملت‌ها خواهد بود که ابزاری برای پیشبرد سیاست‌های قدرت‌های سلطه‌گر جهانی نباشد، همچنین رسانه زمانی برای ملت‌های مستقل جهان قابل اعتماد و قابل پذیرش است که شریک فریبکاران و دروغگویان جهانی نباشد.
 
وی با اشاره به اینکه امروز بسیاری از کشورهای مستقل جهان، قربانی هجوم تروریسم رسانه‌ای قدرت‌های سلطه‌گر هستند، خاطرنشان کرد: این تروریسم رسانه‌ای نه‌تنها هویت، فرهنگ و استقلال کشورها را هدف قرار داده است، بلکه آشکارا به دنبال ترویج خشونت و تفرقه و ناامنی در میان ملت‌های مستقل هستند زیرا رسانه‌هایی که آشکارا خشونت را ترویج می‌کنند و با کینه‌توزی، آتش اختلافات مذهبی و فرقه‌ای را شعله‌ور می‌کنند، حق ندارند خود را منادی آزادی و عدالت رسانه‌ای معرفی کنند، همچنین رسانه‌هایی که آشکارا در جایگاه پیاده نظام قدرت‌های سلطه‌گر قرار گرفته‌اند، حق ندارند مدعی عدالت‌طلبی باشند.
 
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران رسانه را قدرتی برای بیان حقیقت و گسترش رفاه و برابری و آزادی برای همه مردم جهان می‌داند، گفت: جمهوری اسلامی مفتخر است که همواره پشتیبان رسانه‌های مردمی، حق طلب و آزاداندیش بوده و گسترش دانش رسانه‌ای در میان عموم مردم را ازجمله سیاست‌های راهبردی خود قرار داده است.
 
اسماعیلی با اعلام اینکه امروز ملت ایران با داشتن سطح بالای سیاسی و سواد رسانه‌ای بیشترین تاثیر را در میان ملت‌های منطقه و جهان گذاشته است، گفت: همین عامل موجب شده است تا ملت ایران ضمن مقاومت در برابر انواع تهاجمات رسانه‌ای از هویت، استقلال و آزادی کشور دفاع کند.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امیدوارم این مجمع بتواند توانمندی ملت‌ها برای مقابله با جریان سازی یکسویه خبری را افزایش دهد، گفت: برپایی این مجمع می‌تواند فرصتی برای گسترش و تبادل تجربیات حرفه‌ای رسانه‌ای میان کشورها و ملت‌های عضو باشد و کشورهای عضو این مجمع که بیش از نیمی از قدرت اقتصادی جهان را در اختیار دارند بتوانند قدرت رسانه‌ای خود را نیز به همین میزان افزایش داده و به جهان یک قطبی رسانه‌ای پایان دهند.
 
اسماعیلی در پایان گفت: امیدوارم حضور اعضای مجمع آوانا در تهران فرصتی برای بیان و انتقال حقایقی چون  «44 سال مقاومت و پایداری در برابر انواع تهاجم های نظامی، اقتصادی و رسانه ای» و «پیشرفت و توسعه همه‌جانبه جمهوری اسلامی ایران در شرایط تحریم‌های ظالمانه اقتصادی» به مردم منطقه و جهان باشد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها