به همت نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛
کتاب «صدور انقلاب اسلامی؛ فرصتها و چالشها» به چاپ چهارم رسید
چاپ چهارم کتاب «صدور انقلاب اسلامی؛ فرصت ها و چالش ها» اثر غلامرضا عراقی در 194صفحه روانه بازار نشر شد.
صدور انقلاب اسلامی از اصول راهبردی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تلقی میشود؛ در حالیکه نه تنها در حوزه عمل، بلکه حتی در حوزه نظر نیز کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
اثر حاضر تلاش کرده است از طریق شناخت و تحلیل فرایند صدور انقلاب، راهبردهایی برای دستیابی به اهداف سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تدوین و پیشنهاد کند.
این پژوهش به دنبال آن است شرایط جدید منطقهای و بینالمللی را که ناشی از فرایند بیداری اسلامی است، تحلیل و فرصتها و چالشها را در جهت صدور ارزشهای انقلاب شناسایی کند و در آخر راهکارهایی را برای بهرهگیری بهینه از فرصتها و عبور از چالشهای فرارو به سیاستگذاران سیاست خارجی انقلاب ارائه کند.
این اثر در شش فصل تألیف شده است؛ در فصل اول ضمن بیان ماهیت صدور انقلاب و پیدایش مفهوم صدور انقلاب، دیدگاههای موجود درباره صدور انقلاب اسلامی تشریح شده و روشهای صدور انقلاب (غیر نظامی و نظامی) ابزارهای فرهنگی صدور انقلاب مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
نویسنده در دومین فصل از کتاب حاضر، به «بیداری اسلامی و تحولات آن» پرداخته و عوامل بیرونی پیدایش بیداری اسلامی را تبیین و عوامل درونی بیداری اسلامی را مورد اشاره قرار داده و در پایان این فصل، به ایران و انقلابهای عربی میپردازد.
سومین فصل از این اثر که به «بررسی محیط داخلی: قوتها و ضعفهای صدور انقلاب اسلامی در عصر بیداری اسلامی» میپردازد، و دینگرایی، کارکردهای دین، مواجهه با اندیشه سیاسی غرب، مرجعیت شیعه، هویت اسلامی، عدالت خواهی مسلمان و تأثیر از قیام امام حسین(ع) به عنوان قوتهای صدور انقلاب اسلامی در عصر بیداری اسلامی عنوان شده و چالشهای اقتصادی، غربگرایی، چالشهای قومی و مذهبی و غفلت از ارزشهای انقلاب اسلامی از ضعفهای این صدور مطرح شده است.
«بررسی محیط خارجی: فرصتها و تهدیدهای صدور انقلاب اسلامی در عصر بیداری اسلامی» عنوان چهارمین فصل از کتاب مذکور است که در این فصل، دیپلماسی رسانهای، دیپلماسی ورزشی، محبوبیت انقلاب و شباهت مذهبی از جمله فرصتها شمرده شده و سیاستهای ضدایرانی، فشار بینالمللی، رقابت منطقهای و تهدیدات سلفی و تکفیری از تهدیدات این صدور است.
در فصل پنجم و ششم نیز به ترتیب «راهبردهای مبتنی بر قوت – فرصت و قوت - تهدید» و «راهبردهای مبتنی بر ضعف – فرصت و ضعف - تهدید» پرداخته شده است.
نظر شما