وزیر ارشاد در آئین شکرانه استمرار تولید و توزیع کاغذ ایرانی؛
خودکفایی در تولید کاغذ و تامین نیاز داخلی یک مساله راهبردی است
محمدمهدی اسماعیلی در آیین شکرانه استمرار تولید و توزیع کاغذ ایرانی با اشاره به موفقیتهای تولید کاغذ ایرانی در کشور، گفت: خودکفایی کاغذ و تامین نیاز داخلی کشور یک مساله راهبردی است که با همکاری ناشران و اهالی نشر محقق میشود.
در این مراسم، محمدمهدی اسماعیلی در سخنانی با اشاره به همت و تلاش دستاندرکاران مجموعه شرکت چوب و کاغذ مازندران، گفت: در این کارخانه مدیریت با قدرت و ایجاد انگیزه و اراده توانسته کار را پیش ببرد، گاهی نقش عوامل غیرمادی و بسیج نیروها در مدیریت بسیار مهم است.
وی ادامه داد: استفاده حداکثری از منابع و بهرهوری بالا، مواردی نیست که الزاما با پول و بودجه گره خورده باشد.
اسماعیلی با اشاره به بازدید آیتالله رئیسی از کارخانه چوب و کاغذ مازندران در زمان حضورش در قوه قضاییه، گفت: ایشان پس از بازدید از این کارخانه بسیار متاسف بود که مجموعه به وضعیت اسفناک دچار شده، امروز شاهدیم که مدیریت همت کرده و اگرچه به لحاظ نقدینگی دچار محدودیت بود، موفق شد با قدرت و علاقه، مجموعه را رونق بدهد.
وی با بیان اینکه امروز 70 تا 80 درصد کتاب درسی با کاغذ تولید ایرانی چاپ میشود، گفت: امیدواریم بهزودی تفاهمنامه تولید 20 هزار تن کاغذ چاپ و تحریر را امضا کنیم تا کار شکل بگیرد. در آغاز استقرار دولت اعلام کردیم که میخواهیم در تولید کاغذ به خودکفایی برسیم و مطالبه رهبری نیز طی این سالها همین بوده است.
وی تاکید کرد: شرکت چوب و کاغذ مازندران تا پایان سال جاری، 45 هزار تُن کاغذ تولید میکند و امیدواریم، سال آینده 60 هزار تُن را هم رد کنیم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،نیز هر حمایتی که لازم باشد انجام میدهد.
اسماعیلی با اشاره به ظرفیت تولید در سایر استانها، گفت: در استانهای فارس و خوزستان نیز استعداد و ظرفیت تولید کاغذ تحریر وجود دارد؛ امیدوارم همه این ظرفیتها در کنار هم قرار گیرد تا به یک نقطه خوب برسیم.
وی یادآور شد: موضوع خودکفایی در تولید کاغذ و تامین نیاز داخلی کشور، یک مساله راهبردی است که با همکاری ناشران و اهالی نشر محقق میشود، در حوزه حاکمیتی نیز تلاش میکنیم، استفاده ناشران از کاغذ ایرانی اتفاق بیفتد.
کیفیت کاغذهای چوب و کاغذ مازندران ارتقا یافته است
در بخش دیگر این مراسم، یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی گفت: مسیری که طی شد تا کاغذ ایرانی در حوزه فرهنگ، کمککار و کمکحال ناشران قرار گیرد کار سادهای نبود، حمایتهای رئیس جمهور برای تحقق این امر، حمایتهای دولت و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و پیگیریهای مجدانه ایشان، همچنین اهتمام مدیرعامل و هیات مدیره شرکت چوب و کاغذ مازندران موجب تحقق این اتفاق مبارک شد.
وی افزود: همه این مسائل دست در دست هم داد تا هرماه حدود یکهزار تُن کاغذ در اختیار ناشران قرار گیرد؛ مقرر شده تا پایان سال جاری نیز حدود 30 هزار تُن کاغذ تحریر برای تولید کتاب در اختیار آموزش و پرورش قرار گیرد.
احمدوند با بیان اینکه افتخار میکنیم سال آینده بخش عمده کتابهای درسی با کاغذ ایرانی چاپ میشود، گفت: بهتر است در این زمینه، در کتابهای درسی درج شود، «این کتاب با کاغذ ایرانی منتشر شده است» و مطالبه درستی که باید پیگیری شود.
وی تاکید کرد: امیدوارم سال آینده بخش عمدهای از کتابهای ناشران نیز با کاغذ چوب و کاغذ مازندران چاپ شود، به اذعان ناشرانی که از این کاغذها استفاده کردند، این کاغذ نسبت به سالهای گذشته کیفیت بهتری پیدا کرده است.
احمدوند با بیان اینکه پیگیر و علاقهمندیم، کیفیت این کاغذ ارتقاء پیدا کند، عنوان کرد: با این کار انواع نیازهای حوزه نشر نیز پاسخ داده میشود، ناشرانی هستند که با این کاغذها کتاب بهصورت چهاررنگ منتشر کردند و از کیفیت آن هم راضی بودند.
وی همچنین با طرح این موضوع که امیدواریم با پاسخگویی کارخانه چوب و کاغذ مازندران، حمایت ناشران و اهالی رسانه، زمینه مناسب برای ارتقاء کیفیت و بهرهمندی جمع گستردهای از ناشران فراهم شود، گفت: در دنیایی که جنگ اصلی جنگ ارادهها است، تولید، مصداق بارزی از خواستن است. امیدواریم با حمایتهایی که برای استمرار و توزیع این کار وجود دارد شاهد رونق در این حوزه باشیم.
بهگفته احمدوند، سال آینده در حوزه نشر، ظرفیت حدود 20 هزار تن را پیشبینی کردیم؛ حتی اگر میزان تولیدات بیش از این هم باشد، از آن استقبال میکنیم.
شعار «ما میتوانیم» را محقق کردیم
دیگر سخنران این مراسم، امید نیکنژاد، مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران بود، وی با اشاره به نامهای که آبانماه سال گذشته درباره این مجموعه ارسال شده بود، گفت: در این نامه به نکاتی درباره کیفیت، تحویل نشدن به موقع، قیمت و مخاطرهانگیز بودن کاغذ تولیدی چوب و کاغذ مازندران اشاره شده بود؛ اما خوشحالیم اکنون به همت و حمایت دولت، مجموعهای که تکیه کردن به آن مخاطرهانگیز بود، 70 درصد کاغذ کتابهای درسی کشور را تامین کرده است.
وی افزود: امروز 70 درصد از 47 میلیون جلد کتابی که به خانه 14 میلیون دانشآموز سراسر کشور میرود در مجموعه چوب کاغذ مازندران تولید میشود و بخش دیگری از تولیدات این کارخانه، نیاز ناشران کمک آموزشی، موسسات کمک آموزشی و سازمان سنجش را تامین میکند.
نیکنژاد با اشاره به همت و اراده در میان همکارانش برای ادامه کار، ادامه داد: طی 9 ماه اول سال گذشته تولید کاغذ تحریر 70 گرمی، 585 تُن کاغذ بود اما طی 9 ماه امسال 27 هزار و 340 تُن کاغذ تولید شده که نشاندهنده افزایش 70 برابری تولید است.
وی با بیان اینکه روحیه امید، اراده و همت، شعار ما در این مسیر بود، گفت: شعار «ما میتوانیم» سالها است که در کشور جریان دارد. امام خمینی(ره)، رهبری و دولت نیز بر این شعار تاکید داشتند و خوشحالیم که با تکیه بر این شعار، توانستیم.
نیکنژاد یادآور شد: در این مسیر نه کمک و نه نقدینگیای داشتیم اما اراده کردیم تا از ظرفیتهایهای موجود در راه تولید استفاده کنیم و همینجا از حمایتهای دولت و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر میکنم.
وی با اشاره به ظرفیتهای پیشبینی شده برای سال آینده، عنوان کرد: تا پایان سال، 45 هزار تُن کاغذ تولید میکنیم و برای سال آینده آمادگی، ظرفیت و برنامهریزی تولید 65 هزار تُن تولید کاغذ چاپ و تحریر را داریم، برای آموزش و پرورش نیز از 45 هزار تُن نیاز کاغذ آنها، 35 هزار تُن نیازشان را تامین کردیم.
نیکنژاد با بیان اینکه در این زمینه آمادگی تولید 20 هزار تُن کاغذ برای ناشران را داریم، گفت: وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده که امسال با استفاده از کاغذ ایرانی، حدود 60 میلیارد تومان صرفهجویی کرده است و امیدواریم با این موضوع دیگر افزایش قیمت کتاب درسی نداشته باشیم.
وی همچنین گفت: نوشتهای با مضمون «کتاب با کاغذ ایرانی تولید شده است» را هنوز ندیدهایم، اما اگر محقق شود خوب است؛ زیرا مخوجب افتخار دانشآموزان خواهد شد.
در پایان این مراسم بهصورت نمادین مسئولان با کاغذ شرکت چوب و کاغذ مازندران عکس یادگاری انداختند.
نظر شما