شنبه ۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۰
کتاب «تمثیل و مثل» به چاپ هفتم رسید

چاپ هفتم کتاب «تمثیل و مثل» با گردآوری و پژوهش سیداحمد وکیلیان از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مثل‌ها جلوه‌گاه فرهنگ عامه و آئینۀ ذوق و ذکاوت هر قوم‌اند، ولی درک و دریافت بسیاری از آن‌ها بدون دانستن ریشه‌هایشان دشوار است. از سوی دیگر دانستن داستانی که از دل آن جمله یا عبارتی مثل شده است بس شیرین و خواندنی است. جلد دوم کتاب تمثیل و مَثَل که جلد اول آن را مرحوم انجوی شیرازی در سال 1358 چاپ کرده است، به همت احمد وکیلیان گردآوری شده و حاوی داستان‌هایی است که با همان گویش زادگاهشان ضبط و ثبت شده‌اند. وکیلیان ضرب‌المثل‌ها را براساس الفبا تنظیم کرده و در پایانِ هر حکایتی که نقل کرده، نام راوی را با مشخصات کامل آورده و کارش را مستند ساخته است. کتاب تمثیل و مَثَل هم به کار پژوهشگران و هم به کار علاقه‌مندان به فرهنگ عامه و مثل‌ها می‌آید.

 سیداحمد وکیلیان زمستان 1326 در خانواده‌ای فرهنگی در شیراز چشم به جهان گشود. پس از نوجوانی به تهران آمد و 1348 پس از آشنایی با استاد سیدابوالقاسم انجوی شیرازی در رادیو مشغول به فعالیت شد. وی تحصیلات خود را تا مقطع کارشناسی ارشد ادبیات و زبا‌ن‌های باستانی ایران ادامه داد. او علاوه بر جمع‌آوری و طبقه‌بندی فرهنگ عامۀ ایران در این زمینه بیش از  40 اثر هم تألیف و نگاشته است که می‌توان به تمثیل و مثل (جلد دوم)، رمضان در فرهنگ مردم، چیستان‌های خواندنی، متل‌ها و افسانه‌های ایرانی (برندۀ کتاب سال 2001 ایتالیا)، و... اشاره کرد. کتاب‌های  مشدی گلین خانم، توپوزقلی میرزا و قصه‌های مردم به روایت دیروز و امروز را هم با همکاری با ایران‌شناسان بین‌المللی ازجمله آقای اولریش مارزولف و شین تاکه‌هارا به رشته تحریر درآورده‌اند. در 1380 اولین نشریۀ تخصصی فرهنگ مردم در ایران را پایه‌گذاری کرد و در 1394 بانی تجدید چاپ کتب گنجینه فرهنگ مردم استاد انجوی شد و پژوهش‌های تکمیلی ازجمله تطبیق کدهای جهانی را به آن اضافه کرد.

 چاپ هفتم این کتاب در 230 صفحۀ وزیری، شمارگان 500 نسخه و با قیمت 80.000 تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقه‌مندان به مباحث این حوزه قرار گرفته است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها