حجتالاسلام کلانتری در این مراسم اظهار کرد: یکی از کارهای اصلی در عرصه فرهنگ، کار در حوزههای مرتبط با کتاب است. از تالیف و ترجمه و نقد و رونمایی از کتاب گرفته تا مطالعه و حتی هدیه دادن کتاب.
وی با بیان اینکه برنامههای رونمایی و نقد کتب مختلف به همت معاونت علمی حرم مطهر، استمرار خواهد داشت، گفت: هر فعالیتی که منجر به رونق و گسترش فرهنگ کتابخوانی و آگاهی بیشتر جامعه شود، حائز اهمیت است و باید جدی گرفته شود، هر فرد و سازمان و نهادی به سهم خود، باید در این راستا کوشا باشد و از هیچ کوششی فروگذار نکند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نگاه ژرف حضرت امام(ره) و رهبر معظم انقلاب در باب فرهنگ گفت: نظریههای امامین انقلاب در همه حوزهها، علیالخصوص در باب فرهنگ، عمیق، عریق، همه جانبه و بینظیر است. دیدگاههای این اعاظم در دنیا، در عرصه اندیشهپردازی در حوزه فرهنگ، جایگاه ویژهای دارد که متاسفانه در عرصه داخل، آن گونه که شایسته است به آن پرداخته نشده است.
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی با اشاره به فعالیت ۳۰ ساله فرهنگی خود در دانشگاه، گفت: دیدگاههای امام و رهبری، به عنوان یک نقشه راه، مسیر حرکت درست را به خوبی مشخص کرده است و کتاب «جهاد فرهنگی» حاصل تجارب کسب شده از فعالیتهای فرهنگی و میدانی و تعامل با نسل جوان و دانشجویان و دانشگاهیان و بهره از نقشه راه و مسیر حرکتی است که امامین انقلاب، ترسیم کرده اند و شرح مختصری بر نظریههای فرهنگی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) است و با هدف جهت تبیین فرمایشات معظم لَه، نگاشته شده است.
کلانتری با بیان اینکه بالاتر رفتن تیراژ کتابها نشان دهنده قویتر شدن یک فرهنگ است، گفت: رابطه مستقیمی بین تیراژ کتاب، سهم مطالعه افراد جامعه و بالارفتن فرهنگ وجود دارد. یکی از بهترین کارهای فرهنگی در عصر ما، ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی است و همه باید آن را جدی بگیرند.
کتاب جهاد فرهنگی، که برآمده از احساس وظیفۀ دینی، ملی و انقلابی و حاصل تجربۀ طولانیمدت نگارنده در عرصۀ فعالیتهای فرهنگی است، میکوشد ابتدا نگاهی ژرف به ماهیت فرهنگ و مختصات آن داشته باشد و سپس نوع تقابلی که میان فرهنگ غربی و فرهنگ ایرانی ـ اسلامی برقرار است و همچنین زیرساختهای گوناگون مرتبط با این حوزه را ارائه دهد. آنگاه با رویکردی عملیاتی، به بررسی چگونگی بهبار نشاندن فعالیتها و تلاشهای فرهنگی مؤثر بپردازد و به این ترتیب، سربازان و جهادگران این عرصۀ خطیر را در جهاد مقدس فرهنگی یاری کند، بهویژه گروهها، تشکلها و مراکز جهادی و مردمی خودجوش و تکلیفمدار.
مطالب اصلی این کتاب در دو بخش تنظیم و عرضه شدهاند: بخش اول درنگی است بر چیستی فرهنگ، تعاریف، اهمیت، مختصات، ارکان و دیگر مباحث نظری مربوط به فرهنگ و بخش دوم نیز ترسیمی است از چگونگی بهنتیجه رساندن کار فرهنگی خوب و مؤمنانه، متناسب با مقتضیات و نیازهای این عصر.
بخش دوم این کتاب از آن جهت مهمتر از بخش اول است که بهنوعی درصدد طراحی و عرضه یک نقشه عملیاتی در حوزه کار فرهنگی برمیآید و این همان خلأ و نیازی است که کمتر به شناسایی و رفع نواقص آن پرداخته شدهاست. به همین خاطر است که بسیاری از برنامهها و فعالیتهای فرهنگیای که خالصانه نیز انجام میشوند، آنچنان که باید، مؤثر واقع نمیشوند و حتی بعضاً تأثیر منفی نیز برجای میگذارند. اما بخش اول نیز به این دلیل مورد توجه قرار گرفتهاست که میتواند بهمثابۀ چهارچوبی نظری برای بخش دوم بهشمار آید و نگارنده و خواننده را به تفاهمی دربارۀ فرهنگ، جایگاه آن در حیات مادی و معنوی انسان و چرایی اهمیت کار فرهنگی در این عصر برساند.
به گزارش ایبنا؛ کتاب جهاد فرهنگی در ۲۶۴ صفحه در قطع رقعی، توسط انتشارات «نشر معارف» به چاپ رسیده است.
نظر شما