معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایبنا خبر داد؛
معاونت فرهنگی وزارت ارشاد 310 هزار مروج کتابخوانی تربیت میکند
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری نخستین دوره آموزش ترویج کتابخوانی در آستانه برگزاری سیوچهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران خبر داد.
احمدوند افزود: در گام نخست، جامعه بزرگ فرهنگیان کشور خطاب این دوره قرار گرفتند که بحمدلله با همکاری خوب وزارت آموزش و پرورش، 310 هزار نفر از معلمان و کادر اداری در سراسر کشور، داوطلب گذراندن این دوره شدند که با توجه به شرایط فرهنگیان عزیز، این میزان محتوا در حدود 11 ساعت خلاصه شد؛ علاوه بر این 11 ساعت، 6 ساعت فعالیتهای جنبی برای تقویت یادگیری مباحث طراحی و در مجموع 17 ساعت آموزش برای هرکدام از این 310 هزار علاقهمند، تدارک شده است.
احمدوند با بیان اینکه این دوره به مسالهشناسی، شناخت کتاب و مهارتهای ترویج کتابخوانی اختصاص دارد، افزود: مسالهشناسی، شناخت اجزای کتاب، مخاطبشناسی، شناخت انواع کتاب کودک، روشهای مطالعه، روششناسی ترویج کتاب کودک، معرفی و تبیین چگونگی شکلگیری باشگاههای کتابخوانی، ازجمله سرفصلهایی است که در این دوره آموزشی به آن پرداخته خواهد شد.
وی درباره استادان نخستین دوره آموزش ترویج کتابخوانی بیان کرد: حضور چهرههای نامآشنایی چون دکتر محسن پرویز، استاد جواد محقق، استاد مهدی کاموس، دکتر کامور بخشایش، و خانمها غفورینژاد، محسنیفرد و امجدیان همراه با ارائه ماهرانه محتوای مناسب و مفید از وجوه برجسته این دوره است.
معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد با تاکید بر این نکته که نیازمند نسبتیابی خروجی این دورهها با فضای میدان کتابخوانی در کشور هستیم، از اتصال برگزیدگان این دوره با طرح ملی باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان خبر داد و گفت: فرهنگیان عزیزی که در این دوره حد نصاب نمره را کسب کنند، میتوانند در صورت تمایل بهعنوان مربی، یک باشگاه کتابخوانی ثبت نمایند و از امکانات آن بهرهمند شوند.
احمدوند به ضرورت اعطای مشوقها برای چنین اقدامات بزرگ اشاره کرد و گفت: با همکاری وزارت آموزش و پرورش، 17 ساعت آموزش ضمنخدمت به تمامی کسانی که دوره را به اتمام برسانند تعلق خواهد گرفت؛ همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اختصاص 5 میلیارد ریال یارانه خرید کتاب، از هزار نفر از منتخبین پایان دوره تقدیر خواهد کرد.
نظر شما