احسان عابدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد در این نشست گفت: هر سال اردیبهشت ماه، بهانهای برای پاسداشت حماسه سرا و حکیمی الهی و اسلامی بود که تمام عمر خود را برای پاسداشت اسلام، وطن و ایران زمین صرف کرد.
وی افزود: ما همچنان پس از گذشت سالها از فردوسی میگوییم زیرا نام وی بر تارک فرهنگ و ادبیات ایران میدرخشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد گفت: وظیفه ما پاسداشت وی است زیرا تلاش کرد تا بین تمدن ایران باستان و اسلامی تعادل برقرار کند و گفتمان معتدل برای سربلندی ایران و چارچوبهای ارزشی و دینی ما برپا کند.
عابدی بیان کرد: این برنامهها در جهت ترویج فرهنگ و ادب اسلامی و ایرانی است که تاریخ ما پاسداشت کسی که زندگی خود را پای اثر سترگ گذاشت.
وی ادامه داد: امروز پاسداشت افرادی همچون فردوسی ضرورت بیشتری دارد زیرا نیاز به حماسه سرایی داریم و در زمانی که خیلیها پشت به وطن میکنند ما باید با گرامیداشت وی نام ایران را گرامی بداریم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد گفت: وی با خلق شخصیتهای مختلف در شاهنامه ثابت کرد ما به قیمت جان از خاک میهن دفاع میکنیم.
عابدی بیان کرد: فردوسی ثابت کرد که بین عرق وطن و عشق به وطن فاصلهای نیست و اگر فاصله هزار ساله بین رستم شاهنامه و رستم آذرپاد وجود دارد اما فاصلهای بین آنها در عشق به وطن نیست.
وی ادامه داد: اگرچه دورهای برای ترویج تفسیرهای شاهنامه مختلف شاهنامه بوجود آمد ولی معتقدیم که تقابلی نیست و فردوسی هرچه کرد برای تعادل بین ایران و اسلام بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد بیان کرد: امروز روز پاسداشت زبان فارسی است و اگرچه این روزها زبان فارسی حال خوبی ندارد زیرا در نامگذاریها متأسفانه به زبان فارسی بیمهری میشود اما وظیفه ما تذکر در این خصوص است و باید زبان پارسی را گرامی داریم.
شاهنامه، ارکان اصلی هویت ملی ما و میراث فرهنگی ناملموس است
اسماعیلامینی از اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه نیز در این مراسم گفت: شاهنامه، ارکان اصلی هویت ملی ما و میراث فرهنگی ناملموسی است که هر کسی میتواند در خانه آن را داشته باشد.
وی افزود: ما خوشبختی داریم که میتوانیم شاهنامه و مثنوی را به زبان خود بخوانیم.
امینی ادامه داد: متأسفانه برای تربیت یک سری عدد را حفظ کنیم در حالی که هیچ شاعری شعرش را برای نهاد و گذاره نسروده است و همچنین جفای بزرگتر در خصوص مبانی ما صرف کردن آنها در روزمرگی است.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: ما وقتی با متن عربی و شعر مواجهیم در تأثیر آن نمیتوان به شخص مؤلف نسبت دهیم و تعمیم دهیم و شعر روایت است و این تفسیر که از شعر حافظ و سعدی شخصیت آنها را معرفی کنیم درست نیست.
وی گفت: مبانی را خرج مصارف روزمره نکنیم و این خوب نیست و این کار تیشه به ریشه زدن است.
در ادامه این مراسم نیز از پدر شهید رستم آذرباد شهید زرتشتی استان یزد و همچنین همسر شهید روح الله محرابی از شهدای مدافع حرم قدردانی شد.
نظر شما