محمدامین پورحسینقلی، نویسنده و پژوهشگر ادبی تاکید دارد که جنبشی در نسل جدیدتر و نوقلم ایران در عرصه ادبیات داستانی در حال ظهور است که ما را از شیب نزولی ادبیات داستانی خارج خواهد کرد.
وی با بیان اینکه اکنون در دوران افول داستان فارسی هستیم، افزود: زمانی میتوانیم بگوییم از این افول درآمدهایم که آثار ادبی کشورمان جهانی شده باشد، ترجمه شود، به بازارهای جهانی برود و مورد استقبال و اقتباس قرار گیرد و خوانده شود.
پورحسینقلی گفت: حتی آثار هنرهای بصری و سینمایی که در کشورمان ساخته میشوند چندان توجهی به داستان فارسی ندارند. درحالیکه میبینیم و میشنویم فیلمهایی که اقتباسی هستند و براساس کتاب یا رمان مشهور فارسی نوشته میشوند بیشتر مورد استقبال قرار میگیرند.
این نویسنده تاکید کرد: هنوز وارد بازار جهانی نشدهایم و آثارمان ترجمه نشده است. از سوی دیگر میان نویسندگان و هنرمندان کشورمان ارتباطی وجود ندارد و هرکس مسیر خودش را طی میکند.
وی با بیان اینکه اکنون میزان استقبال مخاطبان فارسی از داستانهای ایرانی پایین است، گفت: در عین حال جنبشی در نسل جدیدتر ایران در وهله ظهور است که در حال ایجاد یک حرکت در داستان فارسی هستند.
این نویسنده افزود: نسل جدید نوقلمان درصدد خلق حرکتی هستند که از شیب نزولی خارج شویم؛ بنابراین امیدوار هستیم که روند کیفیت ادبیات داستانی صعودی شود تا در کشور خودمان و حتی در عرصه جهانی حرفی برای گفتن داشته باشیم. نسبت به یک دهه آینده بسیار خوشبین هستم و شک ندارم داستان ایرانی در عرصه داخلی و بینالمللی حرفی برای گفتن خواهد داشت.
نظر شما