خراسانرضوی-نویسنده کتاب «خیرالنسا» گفت: خیرالنسا فقط یک زن ساده روستایی نیست بلکه یک هویت ملی و بومی است.
وی ادامه داد: البته این تنها کتابی نیست که در خصوص خیرالنسا و نقش زنان روستایی در دفاع مقدس نوشته شده و پیش از آن نیز کتاب «نان سالهای جنگ» درباره این موضوع نوشته شده است.
آتیهدوست خاطرنشان کرد: انقلاب باعث شکوفا شدن ظرفیت وجودی زنها در سراسر ایران شد و انرژی و توان آنها را هدایت کرد. این مسئله به روستای صدخرو در سبزوار هم کشیده شد و توانست هنر مدیریت یک زن روستایی را هویدا کند و زنی روستایی، نقشی جهانی ایفا کند و تبدیل به بخش مهمی از تاریخ انقلاب اسلامی ایران و هشت سال دفاع مقدس شود.
وی گفت: «خیرالنسا» با زبانی روان و قصهگونه، به شخصیت زنی روستایی و نقش او در هشت سال دفاع مقدس میپردازد.
«خیرالنسا» اثری با رویکرد جامعهشناختی
فاطمه سلیمانی، منتقد و کارشناس ادبی نیز در این نشست گفت: روی جلد کتاب، نویسنده را به عنوان تدوینگر معرفی کرده در حالیکه این کتاب کاملا تالیف است و نقش قلم نویسنده در اثر دیده میشود و بیانصافی است، عنوان تدوین روی جلد چاپ شده است.
وی تاکید کرد: مصاحبه و حرف کشیدن از افراد هنر و تخصص است، به ویژه اگر آن فرد، سالخورده باشد و لهجه داشته باشد. گاهی این بخش کار و شنیدن صوت گفتگوها از نوشتن کار سختتر است اما با این وجود مصاحبهها با ظرافت و حوصله پیاده و شنیده شده است.
سلیمانی، توجه به جزییات در خیرالنسا را از جمله نقاط قوت این کتاب دانست و بیان کرد: توجه به جزئیات در هر اثر ادبی و هنری مهم است که باعث جذابیت برای مخاطب میشود.
وی کارکرد مهم این اثر را در رویکرد نهفته در آن دانست و تاکید کرد: ما صرفا با یک اثر ساده روایتگونه مواجه نیستیم، بلکه خیرالنسا کتابی جامعه شناختی و روانشناختی است.
وی ادامه داد: مخاطب کتابی میخواند که نشانگر رشد فرهنگی و سبک زندگی یک زن روستایی است که تبدیل به مدیری توانمند و اثرگذار در سطح کشور میشود. ما در این کتاب با روستا و اجتماع و مردمی آشنا میشویم که سیر رشد شخصیتی خیرالنسا را نشان می دهد.
«خیرالنسا» نماد زنی شجاع از خطه خراسان
به گزارش ایبنا کتاب خیرالنسا به قلم سمانه آتیهدوست است که محمد اصغرزاده آن را گردآوری و توسط انتشارات راهیار چاپ شده است. این کتاب ۲۸۰صفحهای در قطع رقعی یکی از آثار مجموعه تاریخ شفاهی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی است که در حوزه ادبیات پایداری و دسته انقلاب اسلامی قرار میگیرد.
خیرالنسا نماد زنی شجاع و مادری دلسوز از خطه خراسان و شهرستان شهید پرور سبزوار است که با همت و غیرت مثالزدنی، در طول ۸ سال جنگ تحمیلی، خانهٔ خود در روستای صَدخَرو را تبدیل به پایگاهی برای پشتیبانی جنگ کرده بود.
او با تلاش مجدانه و مجابکردن دیگر زنان روستا، اقدام به پخت نان، تهیهٔ مربا از میوهها و محصولات بومی روستا، خیاطی و تهیهٔ لباس برای رزمندگان دفاع مقدس میکرد که در این مسیر، اتفاقات و روایات جالبی برای همراهی خانواده خود با این موضوع داشت.
نظر شما