سه‌شنبه ۶ تیر ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۱
امروز به بازخوانی اندیشه‌های آیت‌الله بهشتی نیاز داریم/ بهشتی نیروهای انقلابی را منسجم کرد

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش شهدای ترور انقلاب اسلامی گفت: امروز نیاز به بازخوانی اندیشه‌های آیت‌الله بهشتی داریم.

سرویس تاریخ و سیاست خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، محمدمهدی اسماعیلی در همایش بین‌المللی شهدای ترور انقلاب اسلامی از بهشتی تا آرمان گفت: یاد شهید والاقدر آیت‌الله بهشتی را گرامی می‌داریم و به همه شهدای فاجعه تلخ هفت تیر به شهادت رسیدند، درود می‌فرستیم.

او افزود: باید بابت سلامتی وجود مقام معظم رهبری خرسند باشیم که در ششم تیر سال ۶۰ در مسجد ابوذر مورد ترور قرار گرفت و اولین ترور رهبر انقلاب بود و حادثه هفت تیر دومین واقعه بود. خدا وجود رهبر انقلاب را برای ما زنده نگه داشتند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: آیت‌الله بهشتی چند ویژگی مهم داشت که به دلیل آن ویژگی‌ها نقش مهمی در معماری و تثبیت انقلاب اسلامی داشت. او تلاش بسیاری کرد که نیروهای انقلابی را برای تداوم انقلاب تربیت کنند و در تمام مقاطع مبارزه این مهم را در نظر داشت و این اصل را در پایه‌گذاری مدرسه حقانی انجام داد و بخش مهمی از نیروهای اطلاعات و حفاظتی را در این مدرسه تربیت کرد. او از دهه سی و چهل به فکر تربیت نیرو بود.

مهدی اسماعیلی گفت: او بلافاصله پس از انقلاب اسلامی حزب جمهوری را تأسیس کرد و شبکه‌ای از افراد مختلف با سلایق متفاوت را کنار هم جمع کرد. کار مشکلی که باعث شد نیروهای انقلابی را منسجم کند و جزواتی که از آن زمان مانده برای امروز ما هم قابل استفاده است.

وی ادامه داد: در حزب جمهوری بهشتی مظلوم طبق آنچه در قرآن آمده حزب تشکیل داد تا یک حزب فراگیر از نیروهای انقلابی در سراسر ایران شکل گیرد تا نیروی انسانی متعهد انقلابی در نظام باشد‌. در حالی که امروز این خلا وجود دارد، در حالی که بهشتی مظلوم در سخت‌ترین بحران‌ها عزم خود را در تربیت نیروی انسانی نشان داد.

اسماعیلی گفت: امروز نزدیک چهار میلیون دانشجوی فعال حاضر در صحنه داریم و بیسوادی ریشه‌کن شده و در رتبه یک نیروی انسانی هستیم اما ما نتوانستیم مانند بهشتی نیروی انسانی متعهد انقلابی تربیت کنیم. ما باد در این جلسات بتوانیم اندیشه‌های امثال بهشتی را بازخوانی کنیم تا از آن برای امروز بهره بگیریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کار دیگری که بهشتی انجام داد تدوین قانون اساسی بود، قانونی مترقی که امروز خودش را نشان داده که همه اصول آن بر اساس تشرع است و ما نیازهای جامعه مردم‌سالاری دینی را  به دست گرفتیم.

با حضور وزیر فرهنگ، هاشمی معاون پارلمانی وزارتخانه و بانو منصوره کرمی از خانواده شهدای هفت تیر و شهدای اندیشمند محسن فخری زاده و شهید مصطفی احمدی روشن و شهید رضا قشقایی و شهید مدافع امنیت آرمان علی وردی و سجادی از جانبازان ترور با اهدای هدایایی تجلیل شد.

ترور یکی از مصادیق گناه عمومی است

رحیم پورازغدی در همایش (شهدای ترور انقلاب اسلامی از بهشتی تا آرمان) گفت: تا وقتی ما را ترور می‌کنند، بدانید در مسیر درست هستیم. از روزی بترسید که دیگر ما را ترور نکنند؛ این یعنی ما دیگر خلاف منافع دشمن عمل نمی‌کنیم و برای دشمن خطرناک نیستیم، پس ضرری برای دشمن نداریم و به درد نمی‌خوریم. ان‌شاءالله ترورها ادامه خواهد یافت. امام خمینی (ره) گفتند: «بکشید ما را، ملت ما بیدارتر می‌شود.» اگر ما را ترور کنند، هم به نفع ما است هم انقلاب؛ چرا که خودمان به بهشت می‌رویم و انقلاب را هم خون شهدا نجات می‌دهد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: افکار هدف اصلی ترور هستند. کسی که از روحانیت فقط لباس آن را دارد، هدف ترور نیست ولی شخصی مثل شهید بهشتی که در افکار، شخصیت، عملکرد سودمند بود، هدف ترور قرار گرفت. شهید بهشتی نه تنها در جبهه چپ کشور مخالف داشت، بلکه در میان قشر مذهبی هم مخالف داشت؛ به طوری که برخی او را منحرف می‌دانستند.

او عنوان کرد: شهید بهشتی سرک کشیدن در حریم خصوصی دیگران را منع می‌کرد، یعنی اگر کسی در خلوت خود گناه کند، به شخص دیگری ارتباط ندارد. اما اگر گناه او جنبه عمومی پیدا کند، به جای یک گناه، مرتکب دو گناه شده؛ یکی انجام خود گناه و دیگری علنی کردن آن. پس باید با این گناه که عمومی شده برخورد کرد. ترور یکی از مصادیق گناه عمومی است. شهید بهشتی اعتقاد داشت اگر بخش‌های مسئول، به وظایف خود درست عمل کنند، بقیه بخش‌های جامعه هم خواه یا ناخواه رفتار درست را انجام می‌دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها