چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۷
نخستین دوره آموزشی صنعت چاپ در ساری برگزار شد

مازندران - نخستین دوره آموزشی صنعت چاپ با حضور فعالان این صعنت در ساری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران مازندران بعدازظهر چهارشنبه در نخستین دوره آموزشی صنعت چاپ در ساری، گفت: همه مدیران با مفاهیم مدیریت و چگونگی کاربرد و نحوه استفاده از آن آشنایی دارند و پیشرفت‌های علمی در تمام زمینه‌های تکنولوژیکی باعث شده که اصول مدیریت جدی‌تر شود.
 
حسینعلی زارع اظهار کرد: نیروی انسانی، ماشین‌آلات، سرمایه‌گذاری، تکنولوژی و دانش فنی، حلقه‌هایی از مدیریت است که در اکثر مواقع، بخشی از آنها نادیده گرفته می‌شود.
 
وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مواردی که سازمان‌ها را به خطر می‌اندازد نادیده گرفتن دانش فنی نیروی انسانی است، افزود: امروز با توجه به شرایط اقتصادی فعلی، اکثر چاپخانه‌ها توان خریداری ماشین‌آلات به روز و کارآمد ندارند و تنها راه پیشرفت و باقی ماندن در بازار، تربیت نیروی متخصص و کارآمد است.
 
زارع با اشاره به اینکه صنعت چاپ یکی از صنایع مهم و راهبردی در اکثر کشورهای توسعه یافته و همچنین در کشور ما است، گفت: تکنولوژی پیچیده و مدیریت استراتژیک، این صنعت را با چالش‌های بسیاری روبه‌رو کرده است.
 
وی تصریح کرد: داشتن توان آینده‌نگری، برنامه‌ریزی، اثربخشی و تربیت نیروی انسانی در کنار تفکر استراتژیک، مهمترین کاری است که سازمان‌ها باید ملزم و متعهد به اجرای آن باشند.
 
رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران مازندران با اشاره به اینکه در گذشته تمرکز اغلب مدیران این حوزه، بر توسعه ماشین‌آلات و فضاهای تجاری بود، ادامه داد: امروز باید تمرکز بر تربیت نیروی متخصص باشد چرا که این امر، کلیدی است که باعث بهره‌وری و اثربخشی می‌شود.
 
وی با بیان اینکه به علت کمبود و یا نداشتن نیروی متخصص، ضرورت دارد که شرایطی فراهم کنیم تا آموزش‌های لازم برای تربیت افراد متخصص و توانمند فراهم شود، خاطرنشان کرد: باید بپذیریم که فقط افزایش منابع انسانی دانش‌محور و گسترش فرهنگ مشارکت در محل کار است که باعث سودآوری و ایجاد فرهنگ مشتری‌مداری می‌شود و در نهایت باور عمومی جامعه نسبت به قابلیت‌ها و توانمندی‌های صنعت چاپ ارتقا می‌یابد.
 
زارع با اشاره به اینکه امروز اهمیت صنعت چاپ و ورود آن به تمام صنایع، کتمان‌ناپذیر است، اظهار کرد: اغلب صنایع، متصل به صنعت چاپ هستند و لازم است هر سازمانی در راستای توسعه، نیروی انسانی کارآمد و ماهر تربیت کند.
 
رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران مازندران افزود: دستیابی به اهداف آینده، مستلزم دیدگاه نوین مدیریتی در سایه تجربه و علمی شدن این صنعت شگرف و بزرگ است و می‌دانیم که در دنیای امروز، روش‌های قابل اتکایی در آموزش و تربیت نیروی ماهر وجود دارد که به وسیله آن می‌توان به آینده امیدوار بود.
 
زارع گفت: می‎توانیم با آموزش اصولی، توانایی و آگاهی را افزایش دهیم و دریابیم که چه رسالتی داریم.
 
مازندران ظرفیت‌های بسیاری در حوزه صنعت چاپ دارد
 
یکی از استادان برگزاری این دوره، با اشاره به اینکه صنعت چاپ در دنیای امروز، تغییر کرده است، گفت: در کشور ما صنعت چاپ را فقط به نام افست می‌شناسند در حالی که 10 درصد از صنعت چاپ دنیا به افست مرتبط است و 90درصد صنعت چاپ دنیا به حوزه‌های دیگر چاپ ارتباط دارد.
 
اشکان شکوه‌فرد اظهار کرد: صنایع دیگر ممکن است دوره کاری داشته و بعد از مدتی، از بین بروند اما تنها صنعتی که هرگز از بین نمی‌رود صنعت بسته‌بندی است.
 
وی با بیان اینکه گروه الماس پلاس، دوره‌هایی که برگزار می‌کند عملیاتی و کاربردی است، افزود: در این دوره آموزشی به شکل اختصاصی و کامل درباره بسته‌بندی صحبت می‌کنیم.
 
شکوه‌فرد گفت: دلیل اینکه یک محصول باید بسته‌بندی داشته باشد فقط بابت زیبایی نیست بلکه محصول استراتژیک، دارای بسته‌بندی زیبا است.
 
وی تصریح کرد: مخاطب تنها سه ثانیه زمان دارد تا یک بسته‌بندی را در فروشگاه، انتخاب کند یا باید نسبت به آن محصول از قبل شناخت داشته باشد و  یا بسته‌بندی، مخاطب را جذب کند.
 
مدرس دوره آموزشی صنعت چاپ و بسته‌بندی ادامه داد: به فعالان صنعت چاپ توصیه می‌کنم درباره بسته‌بندی، علمی آموزش ببینند و لزوم بسته‌بندی را درک شود.
 
وی خاطرنشان کرد: امروز اغلب صنایع، وابسته به صنعت چاپ هستند و بدون صنعت چاپ، دیگر صنایع در مخاطره قرار می‌گیرند.
 
شکوه‌فرد اظهار کرد: مازندران ظرفیت‌های بسیاری در حوزه صنعت چاپ دارد و این صنعت در مازندران، در بخش افست  قابل قبول است اما در سایر حوزه‌ها به تغییر نیاز دارد.
 
وی با اشاره به افزایش قیمت ماشین‌آلات صنعت چاپ، گفت: مدیران شاید در گذشته می‌توانستند با صرف هزینه، ماشین‌آلات خریداری کنند اما در شرایط فعلی به دلیل گران شدن این تجهیزات، باید نیروی انسانی کارآمد ماهر تربیت شود که فقط با آموزش حل شدنی است.
 
80 درصد از ماشین‌آلات چاپخانه‌ها فرسوده است
 
در ادامه این همایش، عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف مرکز مازندران اظهار کرد: نبض فرهنگ هر جامعه، در چاپ و نشر می‌تپد و برای ارتقا در دیگر صنایع باید صنعت چاپ رونق بیشتری یابد.
 
مجتبی کواکبیان با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر به صنعت چاپ خیلی پرداخته نشده است، افزود: پرداختن به صنعت چاپ و ارتقای آن، در بحث ارزش افزوده و صادرات به اقتصاد کشور کمک می‌کند.
 
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات صنعت چاپ، داشتن 2 متولی است، گفت: انتظار داریم یا وزارت ارشاد متولی باشد یا وزارت صمت این مسئولیت را بر عهده گیرد.
 
کواکبیان با اشاره به نبود ماشین‌آلات پیشرفته در صنعت چاپ، تصریح کرد: ۸۰ درصد ماشین‌آلات این صنعت مستهلک‌شده و یا به روز نیست که جای تاسف دارد.
 
 عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف ساری گفت: وارد کردن دستگاه چاپ پنج رنگ، ۳۰ میلیارد تومان هزینه  نیاز دارد و هیچ انگیزه‌ای برای ورود ماشین‌آلات جدید نیست اما دولت می‌تواند با ارائه تسهیلات، به این عرصه ورود کرده و  هزینه در صنعت چاپ را ارزش افزوده قلمداد کند.

این دوره آموزشی با همکاری اتحادیه چاپخانه‌داران مازندران، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل صنعت، معدن و تجارت مازندران و همچنین گروه آموزشی الماس پلاس و چاپ نقش الماس تهران برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها