در ایننمایشگاه بخشی از کتابت های شیخ، شجره نامه و یک جلد قرآن کامل دست نویس ایشان به نمایش درآمد.
در این همایش، مرتضی توکلی قائم مقام مرکز طبع و نشر قرآن کریم گفت: شناخت کتابت قرآن از سوی پژوهشگران زمینه ساز آشنایی با جغرافیای فرهنگی ایران میشود.
وی افزود: کتاب قرآن از جنبههای مفاهیم و معارف، خوانش،قرائت منحصربه فرد و تنها کتابی در دنیا است که برای نگارش آن چندین کتاب نوشته شده است و در این حوزه بی نظیر است.
توکلی بیان کرد: برگزاری چنین همایش هایی اهتمام مسلمانان نسبت به این میراث ارزشمند اسلامی و پاسخی به اقدامات هتاکانه و جسارت به این کتاب مقدس است.
قائم مقام مرکز طبع و نشر قرآن کریم اظهار کرد: افرادی مانند شیخ زین العابدین محلاتی عمر خود را برای نگارش قرآن کریم صرف کردند.
وی افزود: بسیاری نسخههای قرآنی در موزه ها وجود دارد اما حتی یک نسخه از آنها نیز معرفی نشده است.
حجت الاسلام مهدی ربانی امام جمعه محلات در این همایش گفت: زین العابدین محلاتی یکی از برجستهترین خطاطان و کاتبان وحی بوده که شهرت وی ملی بوده و آثار برجسته به جایگاه ایشان را ارتقا داده است.
وی افزود:زمانی که هنر به مخصوص هنر خطاطی در خدمت به مقدسات و قرآن قرار بگیرد، نورانیت و ارزش دوچندان پیدا میکند.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز در این همایش گفت: در دین اسلام بر هنر خوشنویسی بسیار تاکید شده است.
حسین محمودی فر افزود: خوشنویسی می تواند ارزشهای اسلامی را گسترش دهد و با توجه به گسترش استفاده از فضای مجازی و رایانه، جامعه به ویژه نظام تعلیم و تربیت به این هنر نیاز دارد و هنر خوشنویسی کاربری فرهنگی بسیاری دارد و وظیفه ما حمایت از این هنر است.
محمودی فرد گفت: معرفی و تجلیل مفاخر سبب تقویت هویت فرهنگی میشود و با توجه به جنگ نرم و جایگزینی ارزشهای غیر اسلامی، مفاخر باید به عنوان الگو برای جوانان معرفی شود.
زینالعابدین محلاتی از خوشنویسان نامآور خط نسخ و رقاع در اواخر سده سیزدهم و اوایل سده چهاردهم هجری است که در محلات و تهران آثار ارزندهای از خود بهجای گذاشته است.
وی از هنرمندان خوشنویس دوره قاجار بودند که بیش از هفتاد بار قرآن کریم را با خط خودشان نوشتهاند. هم اکنون قرآن های دست نویس ایشان در موزه های مختلف کشور از جمله موزه آستان قدس رضوی و موزه آستان حضرت معصومه قم نگهداری می شود
نظر شما