در هفتهای که گذشت، سرویس فرهنگ مقاومت خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در حوزههای مختلفی پوشش خبری و رسانهای داشت که گزارش آن به اختصار بیان میشود.
سردار نائینی از سیاستگذاری دوره پنجم «یادها و نامها» گسترش تاریخ شفاهی است/ رونمایی از کتابهای «روشنایی بدر» و «سربلند میدان» خبر داد؛
علیمحمد نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس گفت: هرسال در هفته دفاع مقدس مراسم «یادها و نامها» توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به منظور تجلیل از قهرمانان ملی و کسانی که در حوزه دفاع مقدس و پاسداری از انقلاب اسلامی مجاهدتهایی از خود نشان دادهاند، برگزار میشود.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس گفت: در پنجمین دوره «یادها و نامها» کتاب زندگینامه شهید سرلشکر پاسدار اسماعیل دقایقی فرمانده سپاه بدر با عنوان «روشنایی بدر» و کتاب زندگینامه شهید سرلشکر پاسدار سید محمد حجازی جانشین فرماندهی نیروی قدس سپاه با عنوان «سربلند میدان» رونمایی خواهد شد.
اشغال لانه جاسوسی، حمله عراق به ایران را به تعویق انداخته بود/ سوریه؛ اولین پشتیبان انقلاب اسلامی
محمدعلی صمدی پژوهشگر و نویسنده دفاع مقدس در نشست «جنگ تحمیلی، چرایی و نحوه برخورد جمهوری اسلامی با آن» از سلسله نشستهای علمی و تخصصی تاریخ معاصر ایران در حاشیه «دومین نمایشگاه تخصصی کتب تاریخ معاصر» درباره روزهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا آغاز جنگ تحمیلی سخن گفت. وی افزود: تسخیر لانه جاسوسی و سایر اتفاقاتی که در سالهای ۵۷ تا ۵۹ صورت گرفت دلایل آغاز جنگ تحمیلی نیست و تنها در «زمان آغاز این جنگ» موثر بودند. سوسیالیستهای تندروی عراق(بعثیها) از ۱۰ سال پیش از پیروزی انقلاب ایران به دنبال بهانه بودند تا مطامع ارضی را در خوزستان تامین کنند و درگیریهای جدی نیز در سال ۴۸ صورت گرفت و ایران تلفات بسیاری را متحمل شد.
به مناسبت زادروز اکبر صحرایی گزاشی از کتابهای این نویسنده ارائه کردیم:
نویسندهای از دل جنگ تحمیلی
کارنامه اکبر صحرایی پربار و فهرست آثارش بلندبالاست. جوایز متعددی را نیز کسب کرده است، که عنوان برگزیده از جایزه ادبی جلال آلاحمد (دوره پنجم) و کتاب سال دفاع مقدس (سه بار، در دورههای دوازدهم و سیزدهم و چهاردهم) از آن جملهاند. عناوین آثارش را که مرور کنیم، به نامهایی مثل «سی مرغ و سی مرد» داستان نوجوانی را در عملیات بیتالمقدس و فتح خرمشهر، «پیرمرد و حوری» درباره حوادث روزمره اما جذاب پشت جبهههای جنگ، «دلشوره شیرین» مرور خاطرات همسر شهید مرتضی جاویدی معروف به سردار تنگه احد، «سنگر علافها» مجموعهای از داستانهای کوتاه طنز درباره گروهی از رزمندگان، برمیخوریم. عناوینی که جزو بهترین کارهای ادبیات دفاع مقدس محسوب میشوند. اما معمولاً اکبر صحرایی را با سه کتاب «حافظ هفت»، «تپه جاویدی و راز اشلو» و «کتیبه ژنرال» (دو جلدی) میشناسیم.
اثر تازه انتشارات راهیار «پلاکت کو؟» منتشر شد/ خاطرات شفاهی امدادگر جهاد سازندگی در جنگ
کتاب «پلاکت کو؟»، خاطرات شفاهی خانم سیده فاطمه موسوی امدادگر جهادسازندگی و بیمارستان راه آهن اندیمشک در دوران دفاع مقدس به قلم معصومه پاپی و از سوی انتشارات «راه یار» منتشر شد.
به مناسبت سالروز شهادت ناصر کاظمی؛
کتابهایی درباره کاک ناصر
«فقط یک روز پاوه بود. یک روزی که شاید سالها او را به ناصر نزدیک کرده بود. فهمید که در این شش ماه زندگی چقدر ناصر را کم دیده است. از پشت شیشه ماشین همهجا را خوب نگاه میکرد شیشه را پایین کشید، سرش را بیرون برد، چشمانش را بست و یک نفس عمیق کشید. آنجا بوی ناصر را میداد. با خودش گفت: ناصر اگر امروز بیایی خواستگاریم و فردا بخواهی به کردستان بروی باز هم زنت میشوم.» قصه، قصه ناصر کاظمی است، شهید ناصر کاظمی، که از زبان همسرش منیژه ساغرچی روایت میشود. هفتمین جلد از مجموعه کتابهای نیمه پنهان ماه که به قلم نفیسه ثبات مدون شده، این روایت را در خودش جای داده است.
به همت نشر ۲۷ بعثت «آرمان عزیز» به بازار نشر رسید
«آرمان عزیز» روایتهای مستندی از زندگی طلبۀ بسیجی شهید آرمان علیوردی، سی و چهارمین کتاب از مجموعه بیست و هفتیهای انتشارات ۲۷ بعثت به قلم مجید محمدولی است توسط این انتشارات چاپ و روانه بازار نشر شد.
هدیه خاص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اعضای هیئت دولت؛
اعضای هیئت دولت کتاب «عملیات احیا» را بخوانند
محمدمهدی اسماعیلی گفت: به مناسبت هفتۀ دولت، به اعضای هیئت دولت کتاب عملیات احیا را هدیه کردم؛ این کتاب روایت پیشرفت و ارادۀ جمعی از نخبگان این کشور برای شکوفایی و استقلال ایران عزیز است؛ کتابی روان، خواندنی و پرمغز که حتماً مدیران این دولت جهادی باید بخوانند.به همه جوانان عزیز ایرانی نیز خواندن این کتاب را توصیه مینمایم.
به مناسبت سالروز انفجار تروریستی در دفتر نخستوزیری شهید رجایی و شهید باهنر، کتابها و روایتها را بررسی کردیم.
کتاب «چراغ صبح» روایتی خواندنی از زندگی اوست. اویی که مدتی کوتاه در ارتش شاهنشاهی خدمت کرد و بعد عطای آن را به لقایش بخشید. انقلابی شد و زندگیاش را وقت نجات کشوری کرد که در استبداد و وابستگی گرفتار شده بود. میخوانیم: چند ماه بعد از واقعه ۲۸ مرداد، نیروی هوایی عدهای از پرسنل خود را به نیروی زمینی فرستاد. هیچکس علت را نمیدانست. بعد از این قضیه محمدعلی احساس کرد که دیگر به هیچ قیمتی نمیتواند در رخت نظامی باقی بماند. صادق میگفت: «شترسواری که دولا دولا نمیشود. مخالف تاج و تخت که محافظش نمیشد.» اما محمدعلی میدانست که اگر این لباس را به تن نداشت، نصف راهی را که اکنون آمده بود، نمیتوانست بیاید. هرچند که دلش میخواست بهانهای پیدا کند و دیگر از این رخت، بیرون بیاید. تبعید به نیروی زمینی، این بهانه را به دست محمدعلی داد.
«سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی» معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از ثبت ۴۵ هزار خاطره در دو سال اخیر خبر داد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: همه حوزهها، ادارات کل و مؤسسات ما کارنامه نسبتاً قابل قبولی نسبت به سالهای گذشته دارند. دوستان ما این ۲ سال را با هشت سال قبل مقایسه میکنند که نشاندهنده رشد سریع بخشهای مختلف است. به عنوان مثال در زمینه ثبت و ضبط خاطرات ایثارگران به خصوص والدین شهدا که سن بالایی دارند و ما نگران این هستیم آنان از بین ما بروند، دوستان ما در ۲۰ ماه گذشته معادل ۴۰ سال قبل خاطرات را ضبط و ثبت کردهاند. بعد از جنگ تحمیلی حدود ۴۳ هزار خاطره از ایثارگران و خانواده آنان ثبت شد، اما طی ۲ سال در دولت آیتالله رئیسی ۴۵ هزار خاطره به ثبت و ضبط رسیده است.
همزمان با سالروز آزادسازی شهر آمرلی از محاصره داعش؛ تازهترین کتاب مکتب حاج قاسم منتشر شد
همزمان با نهمین سالگرد شکست حصر شهر آمرلی عراق، کتاب «این خانه فروشی نیست» منتشر شد. کتاب «این خانه فروشی نیست» روایت ۸۳ روز محاصرۀ کامل شهر شیعهنشین «آمرلی» عراق توسط گروهک تکفیری داعش است.
نظر شما