معصوم سرلک در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در کارون، اظهارکرد: وظیفه ما در حوزه علمیه خواهران، خدمت به مردم وطلاب است و کتابهایی که در این حوزه برای طلاب ارائه شده به دو دسته کتابهای الزامی واقتضایی تقسیم میشوند. در کتاب الزامی طلاب موظف هستند آن واحدها را پاس کنند. از جمله این کتابها روخوانی وتجوید قرآن کریم است و هر طلبهای باید طریقه صحیح خواندن قرآن کریم را بیاموزد وبه دیگران تعلیم دهد.
وی با بیان اینکه ازجمله دیگر کتب الزامی طلاب، کتاب فقه ،احکام واصول فقه است، عنوان کرد: طلبه احکام دین را در حوزه فرا میگیرد و به دیگران آموزش میدهد. همچنین این کتب صرفاً برای گرفتن نمره یا پاس کردن نیست بلکه در دین و زندگی ما کاربردی هستند.
مدیر حوزه فاطمیه کارون درخصوص کتابهای اقتضایی اینگونه توضیح داد: طلبهای که کتب اقتضایی یا اختیاری را اخذ میکند، میتواند با کمک این کتاب، شبهات مطرح شده در جامعه یا سایتها را جوابگو باشد وذهن خود را نسبت به آن شبهات دینی فعال کرده و برای خود و جامعه رفع شبهه کند.
سرلک با بیان اینکه فضای مجازی درحال حاضر ذهن جوانان و کودکان ما را تحت تسخیر خود درآورده است، اضافه کرد: حوزه این توانایی را دارد تا آنان را با سایتهای مذهبی و دینی آشنا کرده تا بتوانند مفاهیم دین را به درستی درک کنند.
وی درخصوص راهکار مناسب به جوانان برای انتخاب منابع صحیح ،تصریح کرد: پیشنهاد من این است جوانان کتابهایی را که در ذهنشأن سوال دارند، انتخاب کنند و آن کتابها را با اصول و سیره معصومین (ع) منطبق کنند و اگر هماهنگ بود، برگزینند.
سرلک با اشاره به نقش حوزه در تربیت نسل جوان و دوری از غربزدگی عنوان کرد: رسالت اساسی حوزه علمیه برای دور کردن جوانان از غربزدگی، تبلیغ دین در محلات، مناطق ، مدارس و همچنین دانشگاهها است. همچنین مبلغان باید بتوانند با دانشآموزان و همه مردم روابطی دوستانه برقرار کنند.
مدیر حوزه علمیه فاطمیه کارون ادامه داد: از جمله راههای دورشدن جوانان از غربزدگی، برگزاری دورههای مشاوره ازدواج ،تحکیم و استحکام خانواده است تا از این طریق بتوانند به سوالات شرعی آنان پاسخ دهند. و همچنین برگزاری دورههای طب سنتی به زنان، راه حل دیگری برای حفظ سلامتی روح و روان خانواده است و با این عملکردها مردم نسبت به دین تمایل پیدا کرده و از غربزدگی دوری میکنند.
سرلک هدایت نسل جوان به سمت فضای کتابخانهای را مهمترین ابزار تقویت این نسل دانست و گفت: کتاب سلاح مهمی برای هر فرد است و در همین راستا در حوزه علمیه فاطمیه تلاش میکنیم کتابهای به روز و جدید را برای طلاب تهیه کنیم تا در هر زمینهای مستعد پاسخگویی به مردم باشند.
وی گفت: با توجه به تکنولوژی و عصر اینترنت و حرکت گسترده کودک و نوجوان به این سو ،والدین باید تلاش کنند مراقب فرزندان خود باشند و متناسب با ارزشها و فرهنگ دینی کودکان و نوجوانان را هدایت کنند.
سرلک گفت: حوزه علمیه فاطمیه با برگزاری دورههای هدفمند با حضور استادان برجسته در زمینه دیجیتال، طلابان خود را توانمند میسازد تا اطلاعات به روز و هماهنگ را با ارزشهای بیاموزند تا با استفاده از این امکانات، زمینه ظهور امام عصر(ع) را مهیا کنند.
نظر شما