چهارشنبه ۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۰
15 کتاب تقریبی در هفته وحدت با حضور رئیس جمهور رونمایی می‌شود

در سی‌وهفتمین کنفرانس وحدت با حضور رئیس‌جمهور از ۱۵ کتاب در زمینه‌های تقریب، وحدت، فقه مقارن و غیره رونمایی می‌شود .

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، صبح امروز، چهارشنبه ۵ مهرماه، در نشست خبری سی‌وهفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی که در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد گفت: سی‌وهفتمین کنفرانس وحدت اسلامی برای دسترسی به ارزش‌های مشترک شروع به کار کرده است. این ارزش‌های مشترک را قرآن کریم عرضه کرده و قرآن وحی منزلی است که به دست ما رسیده و به خوبی می‌تواند ما را هدایت کند و تا ظهور یگانه منجی بشریت دنیا را به تثبیت برساند و امیدواریم که قدر آن را بدانیم و در زندگی مورد استفاده قرار دهیم.
 
h, افزود: «همکاری‌های اسلامی برای دستیابی به ارزش‌های مشترک» عنوان سی‌وهفتمین کنفرانس وحدت اسلامی امسال است. دوستی و محبت با مسلمانان، هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با پیروان ادیان دیگر و مقاومت در برابر طاغوت و مستکبران از ارزش‌هایی است که قرآن کریم بر آن تاکید کرده است.
 
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: ما به دنبال ارزش‌هایی هستیم که در تقابل با لیبرالیسم غربی است و انسان را موجودی دارای کرامت معرفی می‌کند که از جمله این ارزش‌ها خانواده است که امروز مورد هدف دشمنان قرار گرفته است.
 
او افزود: سال گذشته کنفرانس وحدت را در کردستان با محوریت سنندج، آذربایجان غربی با محوریت ارومیه و گلستان با محورین گرگان برگزار کردیم. در این کنفرانس‌های داخلی صدها نفر از فرهیختگان استانی و استان‌های هم‌جوار و حتی کشورهای همسایه مانند روسیه حضور داشتند. این ابتکار موجب شد قشر وسیعی از روحانیون و نخبگان فرصت گفت‌وگو و صحبت پیدا کنند و به همین دلیل مجمع جهانی تقریب درصدد است این کنفرانس‌های داخلی و منطقه‌ای را ادامه دهد.

شهریاری گفت: در کنفرانس‌های منطقه‌ای ما این توفیق را داریم که بالغ بر ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر از میهمانانی را که از استان‌ها امکان حضور آنان در کنفرانس وحدت پیشین نبوده است، دعوت به عمل بیاوریم تا ائمه جمعه و جماعات، علما و فرهیختگان و اندیمشندان بتوانند در کنفرانس‌های استانی شرکت کنند.

دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: امروز علاوه بر سه کنفرانس منطقه ای مذکور یک کنفرانس هم در عراق برگزار کردیم. کنفرانس وحدت اسلامی منطقه ای این مزیت را دارد که با حضور مقامات درجه یک کشورها برگزار می‌شود. در کنفرانس منطقه وحدت در عراق بالغ بر هزاران نفر از اندیشمندان و علما حضور پیدا کردند.

او با بیان اینکه انقلاب اسلامی خدمات گسترده‌ای را به استان‌های مرزی و استان‌هایی که اقلیت‌های دینی در آن حاکم هستند ارائه گفت: خدمات‌رسانی همسان به همه شهروندان به عنوان یک راهبرد در دستورکار نظام اسلامی قرار دارد و این نظام در کنار همه ادیان حضور دارد و ما نویدبخش الگوی هم‌زیستی مسالمت‌آمیز در جهان هستیم.
 
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه سی‌و‌هفتمین کنفرانس وحدت به‌صورت حضوری از نهم تا یازدهم مهر و به‌صورت وبیناری از فردا تا روز یازدهم مهر برگزار می‌شود، گفت: افتتاحیه کنفرانس روز یکشنبه، ۹ مهر، با حضور رئیس‌جمهور برگزار می‌شود و همچنین مهمانان کنفرانس ملاقات‌هایی با مقامات کشور خواهند داشت. ملاقات با وزیر امور خارجه و دیدار با رهبر معظم انقلاب در روز ۱۱ مهر، هم‌زمان با سالروز ولادت رسول اکرم(ص)، از جمله این برنامه‌ها است.
 
شهریاری با بیان اینکه بخش وبیناری کنفرانس از بسترهای شبکه‌های اجتماعی از فردا، ۶ مهر آغاز به کار خواهد کرد، گفت: تا پایان روز سه‌شنبه، ۱۱ مهرماه، این وبینارها ادامه دارد و به طور کلی ۱۶ وبینار با سخنرانی حداقل ۱۶ نفر از بستر آپارات و سایت مجمع تقریب پخش خواهد شد و نخبگان جهان اسلام و شخصیت‌های علمی و فرهنگی از سازمان مختلف دولتی و مردم‌نهاد در این وبینارها نقطه‌نظرات خود را پیرامون موضوع امسال کنفرانس وحدت مطرح خواهند کرد.
 
او افزود: ۱۱۰ نفر از ۴۱ کشور در سطح عالی در این کنفرانس حضور دارند. همچنین ۱۱۰ نفر از مهمان داخلی از نخبگان و اندیشمندان کشور از جمله ائمه جمعه و جماعات، دستگاه‌های فرهنگی و همچنین بانوان فرهیخته هستند. 
 
او با تأکید بر این مطلب که دو نوع نشست در کنفرانس وحدت ۱۴۰۲ برگزار می‌شود توضیح داد: در یکی از نشست‌ها ۱۱۰ نفر فرهیخته شامل ائمه جمعه و نخبگان و علمای استانی از ۶۰ شهر کشور حضور دارند و در رابطه با اشتراکات و قومیت‌های مختلف کشور به بحث و گفت‌وگو می‌پردازند و در نشست دوم هم میهمانان خارجی با یکدیگر هم‌اندیشی خواهند داشت که در این نشست هم بیانیه پایانی قرائت می‌شود.
 
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه در سی‌وهفتمین کنفرانس وحدت از ۱۵ کتاب در زمینه‌های تقریب، وحدت، فقه مقارن و غیره با حضور رئیس‌جمهور رونمایی می‌شود عنوان کرد: همچنین بالغ بر ۲۰۵ مقاله از ۲۰ کشور مختلف از جمله مصر، الجزایر، تونس به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده که به زبان‌های مختلف هستند و ارائه می‌شوند. در این مقالات نظریه امت واحده را دنبال می کنیم و برای رسیدن به امت واحده علاوه بر همدری و تاکید بر رعایت عهد و پیمان مقاومت در برابر طاغوت را هم باید در نظر بگیریم.

او در بخش دیگری از سخنانش درباره راهکارهایی جلوگیری از اسلام هراسی در هفته وحدت بیان کرد: در همین راستا امسال ‌در کنفراس وحدت بخش نمایشگاهی را داریم که در آن در دو با بخش محصولات سازمانی و بین‌المللی قرآنی و نیز آثار فرهیخته قرآنی به نمایش گذاشته می‌شود. 

او تاکید کرد: قرآن سوزی پروژه‌ای است که زا سوی نهادهای اطلاعاتی اسرائیل دنبال می شود تا اسلام هراسی را بیشتر کرده و با واکنش مسلمانان چهره خشونت آمیز از اسلام را به نمایش بگذارد در حالی که باید بدانیم قرآن با محتوای عالی و ابدی که هدایت بشری را به دنبال دارد قابل سوزاندن نیست و قرآن سوزی اگرچه به لحاظ فقهی قبیح است اما ما باید با عقلانیت با این موضوع برخورد کنیم و عین تقبیح قرآن سوزی همچنان روی چهره رحمانی اسلام تاکید کنیم.

شهریاری در پایان توضیحاتی را درباره خدمات ارائه شده در پایگاه «آی محسن» و نیز موضع این مجمع نسبت به حکومت امارات اسلامی در افغانستان ارائه کرد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها