ابتدای این شماره با مطلبی درباره «مجدالدین محمد استرآبادی» از علماء و شعرای ناشناخته سده یازدهم هجری و فرزند میر محمد مؤمن استرآبادی آغاز میشود.
مجدالدین تنها فرزند میر محمد مؤمن استرآبادی است که به دلیل عمر کوتاه، قلت آثار و سایه شهرت پدرش مورد بیتوجهی نویسندگان و پژوهشگران قرارگرفته اما گوشه چشمی که «علی بن طیفور بسطامی» به این شاعر جوان داشته، سبب شده نام و بخشی از آثار شعری او در گوشهای از جهان و در لابهلای اوراق محفوظ بماند.
همچنین در این شماره فصلنامه میرداماد، مطالبی درباره آیینهای بومی محرم در منطقه کتول، بنای عبهری دفتر نگارش و تدوین نخستین نشریه گرگان و نخستین قرائتخانه مدرن و دفتر اسناد رسمی شماره 2گرگان، تورمحمد ایزتئلواوغلو در تاریخ ادبیات قزاق و معرفی نسخه تهذیب الاحکام به چشم میخورد.
بخش ششم باورهای مرتبط با جانوران در میان ترکمنها، معرفی سند احداث سد بر روی خانه گرگان رود، ضربالمثلها و زبانزدهای استرآبادی و آشنایی با روستای کشکک و معرفینامه محله دباغان گرگان در کنار گزارشهایی از نشستهای فرهنگی موسسه با محوریت محله نعلبندان و ناهار خوران و نیز گزارشی از یک گفتوگو، در شماره جدید فصلنامه منتشرشده است.
نظر شما