به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در الیگودرز، عبدالرضا گودرزی شامگاه سهشنبه در نخستین نشست شاهنامهخوانی این شهرستان که با حضور جمعی از شاهنامهخوانان و شاهنامهپژوهان برگزار شد، گفت: یکی از درخشانترین آموزههای اخلاقی و فروزههای مردمان بزرگ، آزادگی است که در شاهنامه نمود و نشانِ بسیار دارد.
این پژوهشگر شاهنامه با اشاره به اینکه آزادگی در شاهنامه در کنار واژههایی چون خرد، دانش و داد و دهش قرار میگیرد، افزود: در داستانهای رستم و اسفندیار، رستم و سهراب، اوج پاسداشت آزادگی را شاهد هستیم.
وی رستم را فرزند راستین ایرانسپند، پاسدار مرزهای جغرافیایی و منشهای والای ایرانی دانست و افزود: او چاکری چشم و گوش بسته و زبون، که به هر خواسته شاه هوس پیشه، کاووس، تن در دهد نبود.
گودرزی گفت: رستم، با آزادگی و بزرگمنشی وصفناپذیر، خود را بینیاز از این شاه خودکامه و تنها بنده خدا میداند و میگوید که: «جز از پاک یزدان نترسم ز کَس» یا «که هستم ز کاووس کی بینیاز» و بدینگونه رستم که نماینده منشهای والا و نیروهای جسمانی ایرانی است آزادگی سرشتین مردمان نیک کردار را فریاد میزند؛ که اگر آدمی بیم و نیاز را یک سو نهد میتواند گوهر والای انسانی خود را با وارستگی و آزادگی پاس بدارد.
در ادامه برخی از حاضران به خوانش شاهنامه و بیان دیدگاههای خود در باره شاهکار حماسی حکیم نامور توس پرداختند.
نظر شما