شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۱:۵۰
«نظريه‌سازي در علوم اجتماعي» منتشر شد

كتاب «نظريه‌سازي در علوم اجتماعي» تاليف «پاملا. جي شوميكر، جيمز ويليام تانكر و دومينيك ال.لاسورسا» با ترجمه دكتر محمد عبداللهي از سوي نشر جامعه‌شناسان منتشر شد.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين اثر به بررسي برخي مقولات علمي، نظريه‌سازي، بررسي و تحليل نظريات مختلف در حوزه علوم اجتماعي مي‌پردازد.

بر اساس مطالب اين كتاب، نظريه‌سازي اصلي‌ترين و مشكل‌ترين مرحله‌ پژوهش و اساسي‌ترين قالب نظري دانش عملي منتظم و قابل انباشت در حوزه‌ علوم اجتماعي است. در فرآيند پژوهش و نظريه‌سازي، تجربه و تعقل و استقرا و قياس به ياري هم مي‌شتابند، بنابراين نظريه‌پرداز بايد از دو نوع توان تحليلي و تلفيقي برخوردار باشد.

ذهن تحليلي نظريه‌پرداز، او را قادر مي‌سازد با مشاهده و درك دقيق و عميق اجزا و ابعاد پديده‌هاي اجتماعي به متغيرسازي بپردازد. نظريه‌سازي نوعي توليد علمي توام با نوآوري و خلاقيت است.

اين نوشتار شامل 9 فصل است كه فصل اول آن با عنوان «ماهيت علوم» به بررسي علوم اجتماعي، نظريه‌ها، انجام كار علمي و رئوس مطالب كتاب مي‌پردازد.

فصل دوم با عنوان «مفاهيم نظري: اجزاي سازنده‌ نظريه» درباره انواع گوناگون مفاهيم استفاده شده در نظريه‌ها، متغيرهاي مستقل در برابر متغيرهاي وابسته و  متغيرهاي مقوله‌اي در برابر متغيرهاي پيوسته و ابعاد است.

گزاره‌هاي نظري مرتبط‌كننده‌ دو متغير، پيوندهاي نظري و عملياتي، گزاره‌هاي نظري مرتبط كننده‌ي سه متغير، مدل‌هاي نظري، خلاقيت و نظريه‌سازي و كاربرد و ارزيابي نظري، ديگر بخش‌هاي كتاب را تشكيل داده است.

در پايان كتاب نيز منابع مورد استفاده، واژه‌نامه و نمايه كتاب آمده است.

كتاب «نظريه‌سازي در علوم اجتماعي» در شمارگان 2000 نسخه، 233صفحه و بهاي 46000 ريال از سوي انتشارات جامعه‌شناسان منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط