دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۶
رودکی پدر شعر فاطمی است

احمد مسجدجامعی با بیان اینکه دوست‌داشتن حضرت زهرا(س) یکی از نشانه‌های هویت ایرانی است، ادامه داد: پدر شعر فارسی ابوعبدالله رودکی است، زیرا نخستین شاعری است که از او دیوان باقی مانده است، تشبیهات و لطافتی در شعر او است.او نه تنها پدر شعر فارسی است،بلکه نخستین کسی است که نام حضرت زهرا(س) در شعرش است، یعنی رودکی پدر شعر فاطمی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا آیین پایانی هشتمین جایزه ادبی ریحانه، هم‌زمان با ولادت حضرت فاطمه (س) یکشنبه دوم دی ۱۴۰۳ در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

احمد مسجدجامعی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه «صلوات» مخصوص برای هر کدام از ائمه وجود دارد، گفت: در روایتی نام مبارک حضرت زهرا (س) و امام رضا (ع) به عنوان پاره تن پیامبر (ص) یاد شده است.

او با بیان اینکه دوست‌داشتن حضرت زهرا (س) یکی از نشانه‌های هویت ایرانی است، ادامه داد: پدر شعر فارسی ابوعبدالله رودکی است، زیرا نخستین شاعری است که از او دیوان باقی مانده است، تشبیهات و لطیفی در شعر او است. رودکی نه تنها پدر شعر فارسی و نه تنها پدر موسیقی است، تا جایی که ما می‌دانیم نخستین کسی است که نام حضرت زهرا (س) در شعرش است، یعنی رودکی پدر شعر فاطمی است. رودکی در شعرش گفت: کاندر جهان به کس مگرو، جز به فاطمی.

مسجدجامعی با اشاره به اینکه هم دوره‌های رودکی هم این شعر را بیان کردند، ادامه داد: اینجا دو فرض مطرح است، یکی اینکه منظور از این فاطمه، سلسله فاطمیان مصر و دومین دیدگاه آن را حضرت فاطمه (س) می‌داند. حتی اگر اولین درست باشد آن سلسله هم از فاطمه (س) این نام را بر خود گذاشتند.

این پژوهشگر با بیان اینکه رودکی همچنین شعری درباره امام علی (ع) دارد، گفت: رودکی سروده: کسی را که باشد به دل مهر حیدر / شود سرخ رو در دو گیتی به آور

او افزود: باید زمانه و شجاعت این شاعر را در نظر گرفت، به دلیل همین محبت و دوستی امام علی (ع) که رودکی داشت، چشم او را میل کشیدند و رودکی را نابینا کردند. به این دلیل رودکی در حوزه ادب و شعر فارسی، پدر شعر فاطمی و علوی است و هویت ایرانی با این خاندان عجین شده است. مسجد جامعی در پایان سخنانش شعر سعدی از قرن هفتم را خواند.

رودکی پدر شعر فاطمی است

در ادامه عبدالجبار کاکایی در توضیح این همایش گفت: فراخوان‌های این جشنواره با استقبال کم‌نظیر با جشنواره‌های همانندش مواجه می‌شود؛ به خصوص جشنواره‌ای که محل برگزاری آن معمولاً شهرستان مُهر است و تبلیغ گسترده‌ای برای آن نمی‌شود. به گفته این شاعر ۲۸۰ شعر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.

سید عبدالواحد موسوی‌لاری بنیان‌گذار جایزه ادبی ریحانه است. اسامی برگزیدگان هشتمین دوره جایزه ادبی ریحانه: زهرا شعبانی از اهواز / رضا نیکوکار از رشت / سعید مبشر از اردبیل بودند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها