«آتوسا، مهينبانوي هخامنشي» رمان تاريخي با تكيه بر متون ارزشمند و معتبر دربردارنده حوادث و پيشآمدهايي است كه به قلم «حسن شيدا» به رشته تحرير درآمده و در بيست و دومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران توسط انتشارات ترفند عرضه ميشود._
وي در ادامه سخنانش افزود: «اين كتاب داستان «گئومات» است كه خود را در نبود «كمبوجيه» به جاي «برديا» پسر «كوروش» جا ميزند و مدتي كوتاه بر سرزمين ايران حكومت ميكند اما آتوسا دختر كوروش با كمك داريوش و با حمايت بزرگان ايراني او را از ميان برده و ديگر بار آسايش و آرامش بر ايران سايه ميافكند»
مسوول بازرگاني انتشارات ترفند خاطرنشان كرد: «نويسنده تلاش كرده با تكيه بر متون ارزشمند، مرجع و معتبر در قالب رمان به گونهاي زيبا و جذاب اين رويداد تاريخي را براي خوانندگان به تصوير بكشد.»
وي يادآور شد: «آتوسا دختر كوروش هخامنشي و همسر داريوش از جمله زناني است كه در برقراري و پايندگي حكومت هخامنشيان نقش بهسزايي داشته است كه نويسنده با بهرهگيري از ويژگيهاي داستاني همچون گفتوگو، توصيف، شخصيتپردازي و... اين افسانه تاريخي ايران باستان را به صورت رمان بسيار زيبا و جذابي نوشته است.»
«حسن شيدا» در پيشگفتار كتاب آورده است: «هر چند كه تاريخدانان و تاريخنويسان ميانهاي با افسانههاي تاريخي ندارند ولي چه بخواهند و چه نخواهند، اين گونه نوشته نيز جزيي از ادب فارسي است. افسانه تاريخي، تاريخ نيست اما از تاريخ نيز جدا نيست، چرا كه پايهاش بر تاريخ و مايهاش از وقايع تاريخي است .
در ادامه اين نوشته آمده است: هيچگاه نوجوانان به بررسيهاي خشك تاريخي دل نميدهند و بسياري از آنان هم كه بعدها به اين رشته علاقهمند ميشوند كساني هستند كه در كودكي و نوجواني افسانههاي تاريخي را با رغبت ميخوانند. پس افسانه تاريخي دست كم ميتواند انگيزهاي براي توجه به تاريخ باشد.
به عقيده اين نويسنده: افسانه، زاييده تفكر و تخيل نويسنده است و همواره مورد توجه آدميان بوده است. قصه مادربزرگها، نوهها را به خواب ميبرده و شرح نبرد «رستم و سهراب» اشك به ديدهها ميآورده و داستانهاي «كليله و دمنه»، «مرزباننامه»، «قابوسنامه»، «گلستان» و... آموزنده بوده است.
مولف كتاب معتقد است كه آشنايياش با تاريخ و رغبت به آن در نوجواني از علاقهاش به افسانههاي تاريخي سرچشمه ميگرفته است.
در بخش ديگري از اين نوشته آمده است: هيچ كس در خلوت عاشقانه كوروش، داريوش، خسرو پرويز، شاه عباس و در چادر يعقوب، شاه اسماعيل، نادر، لطفعليخان و آقامحمدخان نبوده است اما شرح آن را به نيروي تفكر و تخيل نوشته است. بخشي از افسانه تاريخي، تاريخ است. بخشي نيز بر اثر حدس نويسنده، ناشي از شناخت او از شخصيت قهرمان افسانه، بررسي زمان، مكان و فرهنگ به حقيقت نزديك است و قسمتي نيز افسانه صرف است. اين كتاب نيز در دسته افسانههاي تاريخي جاي ميگيرد.
آغاز ماجرا، آتوسا زيباي غمگين، دو برادر مرموز، ديدار نابهنگام، ديدار پنهاني، قتل شاهد، مخفيگاه، فرولاس، ديدار بهنگام، مسافري از پارس، دو دلداده، مردان نقابدار، جادوي مغ، فرولاس آنجا چه ميكرد؟، فرمان دستگيري آتوسا، رايزني، سرانجام دو مغ، پادشاهي داريوش و خاتمه از بخشهاي مختلف اين رمان تاريخي است.
چاپ نخست «آتوسا مهين بانوي هخامنشي» در 264 صفحه و با شمارگان 2هزار نسخه و بهاي 3هزار و 500 تومان به كوشش انتشارات ترفند در بيست و دومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران در دسترس تاريخپژوهان و افسانهدوستان قرار ميگيرد.
بيست و دومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران از 16 تا 26 ارديبهشت با حضور ناشران داخلي و خارجي در مصلاي امام خميني(ره) تهران برگزار ميشود.
نظر شما